Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2021 Tarragona participa en una campanya d'Ecovidrio i Disneyland París per fomentar la recollida selectiva de vidre

Tarragona participa en una campanya d'Ecovidrio i Disneyland París per fomentar la recollida selectiva de vidre

Tarragona participa en una campanya d'Ecovidrio i Disneyland París per fomentar la recollida selectiva de vidre

S'instal·laran 4 contenidors tematitzats amb alguns dels personatges més icònics de Disney
Tarragona participa en una campanya d'Ecovidrio i Disneyland París per fomentar la recollida selectiva de vidre Fotografia: Manel R. Granell
06/07/2021

L’Ajuntament de Tarragona participa en una campanya que organitza conjuntament Ecovidrio i Disneyland Paris, per fomentar la recollida selectiva de vidre. Des d’avui s’han instal·lat 4 contenidors de vidre, tipus iglú, tematitzats amb motius de Disney. El conseller de Neteja, Jordi Fortuny, ha posat en relleu que “el Departament de Neteja se suma a aquesta campanya amb la voluntat de continuar impulsant el reciclatge i la cura del medi ambient”.   

Per la seva part, Silvia Mayo, gerent d'Ecovidrio a Catalunya ha apuntat que "és un moment en el qual la consciència sobre el medi ambient està creixent i volem motivar als petits i no tan petits perquè segueixin acudint al contenidor verd. Petits gestos com reciclar desencadenen un gest màgic per al mediambient".

Tres dels contenidors decorats s’han instal·lat al costat de bateries de contenidors ja existents a la via pública als barris de Sant Salvador, Campclar i la Móra. El quart contenidor s’ha instal·lat a la plaça de les Lletres Catalanes (a la Vall de l’Arrabassada). Aquesta campanya durarà 1 mes, i estaran ubicats a la via pública des del 5 de juliol fins al 5 d’agost, ambdós inclosos. 

 

Dades reciclatge 

El passat any 2020, hi va haver un increment de quilos recollits de vidre, tot i la situació originada per la pandèmia. Els anys 2017, 2018 i 2019 no es van superar les 2.470 tones, en canvi el 2020 se’n van recollir més de 2.540. Inicialment hagués estat previsible una davallada de les tones recollides, degut a la reducció de les activitats comercials i de grans productors. No obstant això, s’ha incrementat el vidre recollit als contenidors de la ciutat, la qual cosa s’atribueix a un major consum de productes envasat en vidre per part de la ciutadania i a una major implicació de la mateixa en la seva separació. 

 
Segells de reconeixement d'administració oberta