Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2022 Alliberades 22 tortugues careta a la platja del Miracle

Alliberades 22 tortugues careta a la platja del Miracle

Alliberades 22 tortugues careta a la platja del Miracle

Es tracta de 17 exemplars nascuts l’any passat al niu de Tarragona i 5 d’Arenys de Mar
Alliberades 22 tortugues careta a la platja del Miracle Una voluntària alliberant una de les tortugues a la platja del Miracle. Foto: Tjerk van der Meulen.
05/09/2022

Avui s’han alliberat 22 tortugues careta a la platja del Miracle, 17 d’aquests exemplars van néixer l’any passat al niu de Tarragona i 5 procedeixen d’un niu d’Arenys de Mar. Aquest acte ha estat organitzat per la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins CRAM, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i la Diputació de Tarragona i el suport de l’Autoritat Portuària de Tarragona.

Aquests exemplars han participat en un programa anomenat Head-Starting, que consisteix en la cria en captivitat temporal fins que les cries aconsegueixen un pes i grandària òptima que n'afavoreixi la supervivència després de la reintroducció en el medi natural, i contribuir així a la conservació de l’espècie i a l’estudi d’aquests fets insòlits cada vegada més freqüents en les nostres costes.

Han participat en el projecte CT BETA de la Universitat de Vic, Fundació Oceanogràfic de València, LIMIA i Palma Aquarium, emmarcat en el programa Santander for the Seas de Fundació Banco Santander. 

L'alliberament s'ha pogut seguir en directe al Twitter de l'Ajuntament.

Segells de reconeixement d'administració oberta