Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2022 Es constitueix el Consell Municipal de Medi Ambient de Tarragona

Es constitueix el Consell Municipal de Medi Ambient de Tarragona

Es constitueix el Consell Municipal de Medi Ambient de Tarragona

Eva Miguel: “És una reclamació històrica dels grups ecologistes de la ciutat i esdevindrà un punt d’inflexió en les polítiques mediambientals”
Es constitueix el Consell Municipal de Medi Ambient de Tarragona Foto: Ajuntament de Tarragona
03/11/2022

El dimecres 2 de novembre, a les 18 h, va tenir lloc la sessió constitutiva del Consell Municipal de Medi Ambient de Tarragona. La consellera de Medi Ambient, Eva Miguel, ha destacat que "la creació d'aquest òrgan és una reclamació històrica dels grups ecologistes de la ciutat". Es tracta d'un òrgan consultiu i de participació ciutadana que "esdevindrà un punt d'inflexió en les actuacions encaminades a protegir i millorar el medi ambient a la ciutat, ha de ser un fòrum de referència amb incidència sobre les polítiques mediambientals més enllà d'aquest mandat", ha afegit Miguel.

Actualment, l'Assemblea General la formen divuit entitats, entre els quals hi ha organitzacions que treballen en l'àmbit del medi ambient, representants del sector empresarial i d'associacions veïnals, institucions com la Universitat Rovira i Virgili (URV), els Serveis Territorials d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya i el departament de Costes del govern espanyol. "El consell reuneix tots els agents implicats en la defensa del medi ambient, així com tots els actors que generen un impacte sobre el mateix", ha subratllat Miguel, que ha recordat que l'òrgan resta obert a altres entitats que compleixin amb els requisits establerts. "És un espai inclusiu i accessible a la societat civil tarragonina", ha apuntat.

En la primera sessió celebrada aquest dimecres es van proposar i aprovar cinc taules temàtiques de treball. Una d'aquestes taules està dedicada al GreenBelt'26, per fer un seguiment i fiscalitzar el projecte de renaturalització d'espais urbans i periurbans de l'Anella Verda seleccionat per rebre el finançament dels Next Generation. La resta de les quatre taules estan destinades als assumptes relacionats amb platges, rius, qualitat mediambiental i boscos. "La creació del consell va molt més enllà del projecte europeu, treballarem conjuntament tots els projectes del dia a dia de la conselleria de Medi Ambient". En la primera sessió celebrada ahir també es va presentar el Pla de treball de la conselleria de Medi Ambient 2022-2023 i es van detallar totes les accions incloses en el projecte GreenBelt'26.

Entre altres funcions, el Consell Municipal de Medi Ambient neix per formular propostes, emetre informes no vinculants, promoure la participació de la ciutadania i els agents implicats en campanyes i actes de sensibilització, suggerir la participació de persones que puguin assessorar a petició de la presidència o de la meitat de membres del consell, i informar de les activitats de protecció i defensa del medi ambient, entre altres.

Segells de reconeixement d'administració oberta