Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2022 L'Ajuntament continua amb les tasques de manteniment i protecció de franges forestals a les urbantzacions de Llevant

L'Ajuntament continua amb les tasques de manteniment i protecció de franges forestals a les urbantzacions de Llevant

L'Ajuntament continua amb les tasques de manteniment i protecció de franges forestals a les urbantzacions de Llevant

Per a aquest any es preveu actuar en una superfície de gairebé 11 hectàrees
22/03/2022

El Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona, d’acord amb la planificació que consta al Pla de prevenció d’incendis forestals i al Plànol de delimitació de franges forestals del municipi, continua els treballs forestals a les urbanitzacions de Llevant després que al febrer s'actués a Sant Salvador i a la Móra.

Aquestes actuacions consisteixen en la reducció de la densitat de l’arbrat (pi blanc) i de la distància entre capçades, la desbrossada, la retirada de troncs, la trituració i estassada de les restes de poda.  

Per a aquest any es preveu que s’actuï en una superfície forestal de gairebé 11 hectàrees i els treballs actuals contemplen les franges perimetrals de les urbanitzacions de Monnars, Pinatell, determinades zones de Boscos, Florimar, Llevantina, Colls Majors, Bonsol, Cala Romana i entorn de l’Escola Mare Nostrum.

La consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Cristina Guzmán, remarca la gran tasca que s’està fent pel que fa al condicionament forestal de les zones planificades. Així mateix, Guzmán demana la conscienciació i col·laboració ciutadana, tant de propietaris de terrenys com de la població en general, apuntant que “la complexa situació de sequera generalitzada ens obliga a estar amatents davant del risc d'incendi, des de l'administració fins a cadascú”.  

Crida a la col·laboració ciutadana  

Les condicions climàtiques afavoreixen el risc d’incendis forestals, és per això que cal recordar l’obligació dels propietaris de terrenys particulars de mantenir-los en bon estat de neteja i en unes condicions de conservació adequades, lliures de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida, per evitar la propagació dels incendis entre els arbres, cap a l’interior de la urbanització i la vegetació de l’entorn. 

Així mateix, es demana la col·laboració de la població per tal que no cometi negligències que puguin originar incendis forestals. D’acord amb aquest consell d’autoprotecció, es prohibeix el llançament de burilles enceses i llumins, així com d'elements de foc d’artifici; tampoc es poden fer barbacoes en terrenys no autoritzats ni dur a terme cremes de residus al jardí o fer ús d’abocaments incontrolats. En cas de veure una columna de fum o un incendi cal trucar al 112. 

Recordeu els consells de Protecció Civil per prevenir els incendis forestals

 

Segells de reconeixement d'administració oberta