Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2022 L'Ajuntament de Tarragona actuarà d'emergència a les zones més afectades pels aiguats de Santa Tecla

L'Ajuntament de Tarragona actuarà d'emergència a les zones més afectades pels aiguats de Santa Tecla

L'Ajuntament de Tarragona actuarà d'emergència a les zones més afectades pels aiguats de Santa Tecla

L'Escola del Miracle, un carrer de l'Arrabassada i un de Cala Romana, les platges Miracle i Llarga, i el Club de Tir de Sant Salvador necessitaran actuacions per recuperar la normalitat.
L'Ajuntament de Tarragona actuarà d'emergència a les zones més afectades pels aiguats de Santa Tecla Reunió tècnica per avaluar les conseqüències de l'aiguat.
26/09/2022

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i els consellers d’Economia i Hisenda i Neteja, Jordi Fortuny; la consellera de Medi Ambient, Eva Miguel; la consellera d’Esports, Maria José López; el conseller de Patrimoni i Bens Municipals, Hermán Pinedo, s’han reunit aquest migdia amb el secretari de l’Ajuntament, els tècnics municipals de Territori, Neteja Pública, Medi Ambient, Protecció Civil, Guàrdia Urbana i tècnics de l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües per valorar les conseqüències dels aiguats del dia de Santa Tecla. “La intervenció de tots els serveis tècnics es va iniciar en el mateix moment que van començar els aiguats i continuen fent-ho per tal de restablir del tot la normalitat a la ciutat”, ha remarcat l’alcalde Ricomà, que els ha volgut agrair “la celeritat en què van actuar. Des del minut zero ja estaven actuant tots els serveis municipals”. Així mateix, l’alcalde Ricomà ha remarcat que hi ha “situacions concretes que requeriran més temps per recuperar la normalitat”. En aquest sentit, es tracta de:

Escola del Miracle

Les fortes pluges van provocar el despreniment d’un tros de la calçada del carrer del Sol, que va caure sobre dos patis del centre educatiu. Es va actuar en dos punts: en primer lloc, s'ha solucionat la fuita d’aigua que va provocar l’enfonsament de part del col·lector d’aigua. Ematsa va fer una connexió d'urgència al pati de l’escola i en els pròxims dies s'iniciaran els treballs per fer les connexions definitives. Per altra banda, també es farà un estudi geotècnic per conèixer el tipus de terra del mur que va caure per procedir a la seva retirada i reconstrucció. Aquesta actuació s’allargarà uns mesos. 

Carrer Josep Ras i Claravall (Arrabassada)

En els propers dies s’iniciarà el reasfaltat i nova pavimentació del carrer, així com arranjament del cablejat elèctric que dona servei a les guinguetes de la platja.

Riera del carrer Tramuntana (Cala Romana)

Van caure pedres i part d’un mur, per la qual cosa l’Ajuntament ja ha fet una actuació d’emergència i, en els propers dies, es demanarà una reunió amb l’Agència Catalana de l’Aigua per la netejar torrents i lleres dels rius.

Platges

Les més afectades són el Miracle i la Llarga, la part del club marítim, que és competència de la Generalitat de Catalunya. “També ens posem a la seva disposició per ajudar en el que calgui”, ha remarcat l’alcalde. Pel que fa a la platja del Miracle, al problema de la regressió de les platges pel canvi climàtic se li suma els aiguats de divendres que van empassar-se la sorra de la part de Llevant i la rampa d’accés a la platja, que es renovarà en breu. 

Equipaments esportius

Tots els equipaments esportius municipals de Tarragona funcionen amb normalitat, excepte el club de tir de Sant Salvador, un equipament municipal, tot i que està gestionat externament mitjançant concessió, que ara mateix no es pot utilitzar per la inundació que pateix. L’entitat gestora i la conselleria d’Esports estan avaluant en aquests moments els danys.

Camps de futbol municipals: Han patit inundacions els camps de futbol de Sant Pere i Sant Pau, la Floresta i Sant Salvador. 

També es van inundar parcialment les sales de màquines del complex Esportiu de Bonavista i de la piscina Sylvia Fontana, a més dels vestidors del pavelló del Serrallo i de Sant Pere i Sant Pau. A hores d’ara totes les incidències estan resoltes i tot funciona amb normalitat, excepte, el club de tir de Sant Salvador. 

Part baixa

L’alcalde també ha destacat la importància de les obres de remodelació que, fa un any, es va fer a l’estació de bombament de sanejament del carrer Barcelona i que permeten augmentar la capacitat de l’emissari i que facilita la recuperació de la xarxa en episodis de pluges torrencials. “Òbviament també la Part Baixa va tenir afectació, però les obres per millorar el bombeig van tenir el seu resultat”, ha conclòs.  

Segells de reconeixement d'administració oberta