Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2022 L'Ajuntament de Tarragona se suma a les mesures de sostenibilitat i eficiència energètica decretades

L'Ajuntament de Tarragona se suma a les mesures de sostenibilitat i eficiència energètica decretades

L'Ajuntament de Tarragona se suma a les mesures de sostenibilitat i eficiència energètica decretades

La temperatura de l'aire en els recintes calefactats no serà superior a 19 °C, i als recintes refrigerats no serà inferior a 27 °C
10/08/2022

L'Ajuntament de Tarragona s'ha sumat a les mesures decretades al Reial Decret-llei 14/2022, d'estalvi per fer front a l'actual crisi energètica. La norma estableix una sèrie d'obligacions immediates que afecten l'ajuntament en relació amb la temperatura de l'aire i l'enllumenat d'edificis públics, que van entrar en vigor ahir dia 9 d'agost de 2022 i tindran vigència fins a l'1 de novembre de 2023. El conseller de Territori, Mobilitat i Sostenibilitat Xavier Puig ha explicat que "el govern pel canvi ha apostat per la sostenibilitat des del minut 1 en totes les àrees de treball. Es tracta d'un eix central del nostre programa polític". També he destacat que "les nostres accions s'adeqüen bé a la llei del canvi climàtic, moltes d'elles són anteriors i d'altres van més enllà".
Des d'avui la temperatura de l'aire en els recintes calefactats no serà superior a 19 °C, i als recintes refrigerats no serà inferior a 27 °C. A més, la humitat relativa haurà d'estar compresa entre el 30% i el 70%.
Pel que fa a l'enllumenat dels edificis públics aquest haurà de romandre apagat des de les 22:00 hores, sempre que es trobin desocupats. A més, el decret també contempla la instal·lació de pantalles als edificis d'ús públic amb les dades de temperatura i humitat que s'instal·laran pròximament.
Des de l'ajuntament, també es vetllarà per assegurar que tots els dispositius quedin apagats durant el temps que no s'utilitzin per a contribuir a l'estalvi energètic.

SOSTENIBILITAT I ESTALVI ENERGÈTIC

En els darrers anys, l'ajuntament està fent un esforç per treballar en la línia de la sostenibilitat i l'estalvi energètic. En aquest sentit, el conseller Puig ha explicat que "quan vam entrar a govern vam constituir una àrea de treball dedicada a l'eficiència energètica i la sostenibilitat de forma especialitzada i explícita, amb gent molt competent".
Algunes accions que s'han dut a terme son el canvi de l'enllumenat a LED en diferents localitzacions de la ciutat, així com l'optimització de les potències contractades de la major part dels quadres elèctrics d'enllumenat públic.
Recentment, també s'han realitzat estudis en eficiència energètica de quatre edificis de titularitat municipal: Guàrdia Urbana, M1 i M2 de Tabacalera, Escola i Llar d'infants el Miracle i Palau Municipal amb un cost d'11.758,30 € per tal de conèixer quines serien les actuacions més recomanables per tal d'optimitzar el consum i la facturació d'electricitat, aigua i gas.
Finalment, també es preveu licitar pròximament l'elaboració de diversos projectes d'energia fotovoltaica en 4 edificis municipals: Tabacalera, Guàrdia Urbana, Escola i llar d'infants Cèsar August i la piscina Riu Clar. Es tracta d'edificis de diversa tipologia, amb un consum elèctric elevat i amb una coberta apta per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Segells de reconeixement d'administració oberta