Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2022 Ricomà: tots els nous parcs de tarragona seran inclusius

Ricomà: tots els nous parcs de tarragona seran inclusius

Ricomà: tots els nous parcs de tarragona seran inclusius

Avui s’ha presentat el nou parc del carrer d’Ixart, el primer inclusiu del centre de la ciutat
Ricomà: tots els nous parcs de tarragona seran inclusius Foto: Tjerk van der Meulen.
06/05/2022

Avui l’alcalde Pau Ricomà ha presentat el nou parc infantil del Carrer Ixart, un parc inclusiu pensat per que tots els infants els puguin gaudir. L’alcalde ha explicat que “és el primer parc inclusiu del centre de la ciutat, però serà el primer de molts. A partir d’ara, tots els parcs nous de la ciutat de Tarragona seran inclusius”. Ricomà també ha destacat que el nou parc neix a partir “d’una reivindicació històrica de les associacions de veïns de la zona”. Ricomà ha posat de manifest que “el canvi a Tarragona és fa cada dia i en aquest cas es tracta de canviar un pàrquing de motos per un parc on els nens i les nenes puguin jugar”. 

El conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, ha explicat que “la ciutat ha de ser per tothom, i ha de valdre la pena per grans i petits. Feien falta parcs infantils al centre”. Puig ha afegit que “s’ha creat un espai de trobada, un espai de vida pel barri”.

Per la seva banda, Chano Gamez, representant de l’associació de Veïns Tarragona Centre, ha volgut posar en relleu que “estem molt contents de veure com una de les nostres demandes prioritàries es fa realitat. Agraïm a l’actual consistori que hagi escoltat la nostra reivindicació i esperem que tirin endavant altres iniciatives com aquesta”. Núria Saba, de la presidenta de l’associació de Tarragona Centre, que no ha pogut ser avui a la presentació ha explicat “que els veïns de Tarragona Centre fa anys que demanem diversos equipaments, sobretot espais de joc al centre. Amb aquest nou parc, tant llargament reivindicat, estem molt contents”. 

El cost de les obres és de 86.042 euros (IVA inclòs), i s’han instal·lat dos conjunts de jocs. El primer és un joc modular per nens i nenes a partir de 3 anys i amb capacitat de fins a 5 usuaris, que permet fer un recorregut als infants que utilitzen cadires de rodes, i que es complementa amb panells interactius de números, lletres, rellotge i música. El segon, es tracta d’un conjunt modular amb dues torres amb teulada per nens i nenes a partir de 3 anys i amb capacitat de fins a 18 usuaris. Disposa d’un túnel que comunica la xarxa d’escalar amb una de les torres, un tobogan i fins a sis panells interactius i inclusius amb jocs de música. El parc també compta amb dues molles i un balancí de fusta. 

El paviment de la zona infantil és de cautxú sintètic per garantir la seguretat i minimitzar el risc de caigudes, ja que la superfície és sòlida i, al mateix temps, tova.  A més, permet que sigui accessible als infants que han d’utilitzar cadira de rodes o caminadors.  

Segells de reconeixement d'administració oberta