Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2023 El Pam a Pam comença a caminar el pròxim mes de setembre

El Pam a Pam comença a caminar el pròxim mes de setembre

El Pam a Pam comença a caminar el pròxim mes de setembre

La neteja, la seguretat viària i la dignificació de l’espai públic són les tres grans apostes del projecte
El Pam a Pam comença a caminar el pròxim mes de setembre Autor: Tjerk van der Meulen
30/08/2023

El projecte de neteja i reparació intensiva Pam a Pam començarà a finals de setembre a Ponent. Concretament, Parc Riuclar serà el primer punt on es començarà a treballar, seguint per tot Ponent fins a arribar a La Mora i Ferran. El Pam a Pam neix amb la intenció d'intervenir en els diferents barris de la ciutat, de manera intensiva durant uns dies per diagnosticar i reparar tot allò que sigui necessari: neteja, pintura, jardineria, voreres, carrers i enllumenat.

Aquest matí l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales ha presentat el detall del projecte en roda de premsa al barri de Bonavista acompanyat per la consellera de Neteja Pública, Sonia Orts; i pel conseller d'Espai Públic, Guillermo García.

L'alcalde Viñuales ha expressat que "l'espai públic i la política de proximitat són dues prioritats del nostre Govern". "El Pam a Pam suposarà una millora en els dèficits existents en algunes zones de la ciutat i permetrà un manteniment regular de cara al futur immediat" i ha conclòs, "és un projecte pensat per a la ciutadania i que tindrà beneficis evidents i visibles".

Neteja, seguretat viària i dignificació: les tres grans àrees

Les actuacions del projecte s'estructuren en tres àrees: la neteja, la seguretat viària i la dignificació. Cadascuna d'aquestes potes se sustenta en uns equips i en unes feines determinades, que són independents les unes de les altres. Tal com ha detallat l'alcalde de Tarragona, "la metodologia del projecte ens permet desplegar-ho simultàniament a tres punts diferents de la ciutat, de tal manera que podem estar treballant en la neteja d'una zona de la ciutat i paral·lelament, reforçar la seguretat viària i dignificar espais verds d'uns altres barris".

La primera pota i més important del Pam a Pam serà la Neteja. Els treballs que conformaran aquesta intervenció seran la neteja de voreres i calçada, la retirada d'herbes d'escocells, voreres i calçada, neteja de contenidors, el repàs de lluminàries, la retirada de pintades i adhesius de papereres, contenidors i façanes municipals així com la neteja de papereres i canvi de les que estiguin malmeses. Els equips que duran a terme aquests treballs són SECE, FCC i EMATSA.

Segons ha assegurat Rubén Viñuales "la velocitat de treball d'aquests equips ens permetrà fer una neteja a fons de la via pública de tota la ciutat en poc més d'un any. Per primera vegada, estem repensant els serveis públics municipals de manera organitzada i calendaritzada amb criteris objectius".

La segona àrea del projecte és la seguretat viària, i consistirà en el repintat de marques viàries, repàs i nova senyalització vertical, repintat de marques d'aparcaments, repintat de marques viàries de parades, reparació de clots a l'asfalt i de tapes de registres. Aquests treballs els duran a terme equips de la Brigada Municipal, Aparcaments, EMT, la Brigada d'Intervenció Ràpida, Àrea de Mobilitat i EMATSA.

Pel que fa a EMT, les seves intervencions en revisió de l'estat de conservació dels equipaments que formen part de les parades de bus (marquesines, pals de parada, plataformes i informació gràfica del servei) i repintat, en cas de ser necessari, de la senyalització horitzontal de les zones d'estacionament regulades i d'estacionament d'autobusos.
Prèviament, cadascun d'aquests equips realitzaran un estudi de tota la ciutat per tal de localitzar i classificar les necessitats existents a cada zona.

Finalment, la dignificació de l'espai públic conforma la tercera i última pota del Pam a Pam. Els treballs que conformen aquest darrer grup són la pintura de mobiliari urbà, la reparació de panots a les voreres i la dignificació i embelliment de parterres i parcs propers. Els equips que hi treballaran seran la Brigada Municipal, la Brigada d'Intervenció Ràpida i UTE jardiners de Tarragona.

Calendari d'actuació

El tret de sortida dels treballs de Neteja serà a Parc Riuclar, l'Albada i la Floresta, per continuar per tots els barris de Ponent, seguit per la part Baixa, sant Salvador, Eixample Sud, Sant Pere i sant Pau, Barris Marítims, Eixample Nord, Eixample, Part Alta i finalment barris de Llevant. Les intervencions per zona tindran una durada de tres o quatre dies. S'estima que la durada d'una volta sigui d'un any i que, per tant, en tot el mandat es puguin completar fins a quatre voltes.

Els treballs de seguretat viària i Dignificació començaran també als barris de Ponent, seguint, els de seguretat viària per Part Baixa, Sant Salvador i Eixample Sud; mentre que els de Dignificació continuaran per Llevant, Part Alta i Eixample.

A causa de la tipologia dels treballs d'aquests dos blocs, la durada dels treballs corresponents a seguretat viària i a Dignificació a cadascun dels sectors serà de dues setmanes, preveient realitzar en aquests dos casos, dues voltes a la ciutat en els pròxims quatre anys.

Segells de reconeixement d'administració oberta