Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2023 L'Ajuntament posa en marxa la campanya de control del mosquit tigre

L'Ajuntament posa en marxa la campanya de control del mosquit tigre

L'Ajuntament posa en marxa la campanya de control del mosquit tigre

Un any més, la campanya pretén prevenir la proliferació del mosquit a través de consells pràctics
15/07/2023

L'Ajuntament de Tarragona engega, un any més, la campanya de control del mosquit tigre, que té com a objectiu informar a la població sobre les condicions de reproducció de l'insecte per evitar-ne els focus de creixement, especialment, a jardins i zones exteriors de vivendes.

La prevenció és el millor mètode per al control d'aquest mosquit. Per això, el més important i efectiu és evitar la posta d'ous i el creixement de les larves aquàtiques, i eliminar tots els punts d'aigua on pot créixer. L’Ajuntament s’encarrega d’actuar en els espais públics de la ciutat, però la ciutadania té una tasca important en evitar l’acumulació d’aigua dolça a jardins, terrats, balcons i espais a l’aire lliure.

Intervenció de l'Ajuntament

Des del consistori es realitza, des de l'1 d'abril al 30 de novembre de 2023, una intervenció de tractaments larvicides amb la consegüent acció d’investigació per trobar els nuclis d’aigua entollada i la seva inspecció i seguiment.

Les característiques del tractament seran:

  • Inspecció continuada de les zones amb possibilitat d’entollament.
  • Revisió de les zones descrites com a possibles focus de cria.
  • Tractament mitjançant ús de mètodes biològics mitjançant sistema de polvorització de larvicida, en concret Bacillus thuringiensis, per actuar sobre els estadis larvaris dels mosquits.
  • Adequació dels tractaments periòdics al règim de pluges.

Aquesta actuació compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. Porta per nom "Reducció de la proliferació del mosquit tigre i la mosca negra" i és possible gràcies a la línia de subvenció de la Diputació de Tarragona per a actuacions de gestió de plagues urbanes i de protecció i gestió dels animals domèstics, en règim de concurrència competitiva, per a l'exercici 2023. L’import subvencionat és de 5.267,69 € 

 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta