Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2023 Reobertura parcial de les dutxes a les platges de Tarragona

Reobertura parcial de les dutxes a les platges de Tarragona

Reobertura parcial de les dutxes a les platges de Tarragona

L'Ajuntament posa en funcionament la meitat de les dutxes i rentapeus a partir de dilluns 17 de juliol
Reobertura parcial de les dutxes a les platges de Tarragona Platja de l'Arrabassada. Foto: Alberich Fotògrafs.
16/07/2023

L’Ajuntament de Tarragona anuncia la reobertura del 50% dutxes i rentapeus de les platges del municipi, garantint com a mínim que totes les platges disposin d’una dutxa operativa.

“Amb aquesta mesura se cerca un equilibri entre la situació de forta calor, l’estalvi per la greu sequera i alhora el benestar dels banyistes”, ha destacat el conseller de Medi Ambient, Guillermo García. 

D’acord amb aquesta decisió, s’ha procedit a modificar el Ban d’Alcaldia sobre les mesures que cal adoptar per la declaració d’alerta per sequera hidrològica al municipi de Tarragona i, a partir de dilluns 17 de juliol, es reobriran la meitat de les dutxes.

En aquest sentit, el conseller vol apuntar que “aquesta decisió s’ha pres fruit de les mesures de l’estudi antisequera que avalua els litres d’aigua que es gasten per dia i persona a la ciutat de Tarragona i que estan per sota del màxim exigit dins el Pla Especial de Sequera”. Actualment, el consum per habitant i dia és de 187 litres, que està per sota dels màxims exigits en estat d’alerta dins el pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual de sequera (PES), que es de 250 litres/habitant/dia. “Tot i la precaució, estem fent bé els deures”, ha afegit el conseller.

Atès que el Pla Especial de Sequera (PES), aprovat per Acord GOV/1/2020, de 8 de gener, no estableix cap restricció específica sobre l’ús de les dutxes i els rentapeus a les platges, i en consonància amb actuacions similars d’altres municipis del Camp de Tarragona, s’ha pres aquesta decisió per tal de garantir uns serveis mínims als usuaris de les platges del municipi.

“Continuem demanant a la ciutadania que prengui les mesures necessàries per tal de fer un bon ús de l’aigua i evitar-ne el malbaratament”, ha recordat el conseller Guillermo García finalment.

Segells de reconeixement d'administració oberta