Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2023 Sancionat un mateix autor amb 8.000€ per dos abocaments incontrolats a la ciutat

Sancionat un mateix autor amb 8.000€ per dos abocaments incontrolats a la ciutat

Sancionat un mateix autor amb 8.000€ per dos abocaments incontrolats a la ciutat

El 2022 es van interposar 58 sancions greus i 392 per incompliment de l’ordenança de convivència ciutadana en espais públics
Sancionat un mateix autor amb 8.000€ per dos abocaments incontrolats a la ciutat Abocament incontrolat i multat, a la zona dels Escipions.
03/02/2023

En només dos dies de diferència, els tècnics de Neteja Pública i els agents de la Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana (UMA) de Tarragona, han tingut coneixement i han denunciat dos abocaments incontrolats en dues zones boscoses diferents del terme municipal, perpetrats pel mateix autor. 

D’una banda, aquest dissabte 28 de gener els agents van rebre una trucada denunciant un abocament amb molts objectes voluminosos a la zona de la Torre dels Escipions. Un cop detectat i mitjançant la inspecció ocular dels residus abocats i la investigació oportuna, van identificar l’autor del presumpte abocament. Aquesta persona va ser citada a comissaria per tal de reconèixer els fets i notificar-li la sanció corresponent, de 4.001 € segons la llei de residus.

D’altra banda, el dilluns 30 de gener es va rebre l'avís d’un segon abocament per la zona de l’Escorpí enmig del bosc i de la mateixa manera que l’anterior, es va realitzar una nova inspecció ocular i les investigacions oportunes fins a descobrir que es tractava del mateix infractor. Per la qual cosa, se'l va tornar a sancionar per 4.001 € més. 

Sanció lleu per abocament al costat d’un contenidor 

Aquest dimarts 31 de gener a la matinada, a la Rambla Nova del centre de la ciutat, un encarregat de la Neteja va detectar un abocament de cartons fora del contenidor i l’endemà, al mateix punt, un nou abocament, aquesta vegada de llums fluorescents i elements d’il·luminació, també al costat dels contenidors. L'encarregat va informar-ne als agents de la UMA i, una vegada més, van traslladar-se al lloc dels fets per identificar-ne el responsable, que va resultar ser el mateix autor en els dos casos. Se li va imposar una sanció lleu per la llei de residus de 1.000 €.

Les sancions dutes a terme el 2022 

El passat any 2022 s’han imposat 58 sancions per incompliment de la llei de residus, amb imports que van dels 1.000 € als 4.001 €. Amb les sancions, el seguiment continuat i la neteja i control setmanal dels abocaments s’han reduït els punts de grans abocaments històrics del municipi, en els darrers anys. Neteja Pública treballa en coordinació amb la Unitat de Medi ambient de la Guàrdia Urbana (UMA) per detectar incompliments de l'Ordenança de convivència ciutadana i ús dels espais públics, per bosses i residus voluminosos deixats fora dels llocs habilitats.

Aquest 2022 s’han interposat 394 sancions, la majoria per abandonament en espais públics de qualsevol mena de residu que hauria de ser lliurat al servei de voluminosos (262); també pel fet de realitzar qualsevol modalitat de publicitat sense autorització municipal (100); 29 per dipositar la brossa o les escombraries fora dels contenidors i 3 per dipositar la brossa o les deixalles en el contenidor de recollida selectiva diferent del què correspongui per raó de la seva matèria.

El conseller de Neteja Pública, Jordi Fortuny, apunta que “la bona feina coordinada de Neteja i UMA està comportant molt bons resultats, però s’espera millorar també en conscienciació i civisme per part dels tarragonins i tarragonines”. Per la seva banda, la regidora de Seguretat Ciutadana, Cristina Guzmán, destaca l’eficàcia dels agents de la UMA “que són autèntics investigadors i duen a terme una part molt important per al bon desenvolupament i resultats d’aquesta feina”.

Avisar d’incidències

Des de l’Ajuntament, es recorda a tots els ciutadans que cal una major sensibilització i cura per part de tothom, alhora que s’avisa que no complir amb les ordenances municipals, en aquest cas l’Ordenança general de convivència ciutadana, comporta les sancions econòmiques que acabem de detallar. 

Recordem els serveis que ofereix l’Ajuntament per a la recollida de mobles i/o l’alerta d’incidències a la via pública: 

  • Telèfon verd
  • EPP
  • UMA: La UMA posa a disposició el seu telèfon de contacte directe, amb la finalitat de realitzar denúncies anònimes, si s’escau, d’abocaments i voluminosos a la via pública, així com de resoldre dubtes, també de caràcter privat/anònim. S'accepta format trucada o whatsapp. Tel: 673 752 103
Segells de reconeixement d'administració oberta