Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2023 Una nova ruta poeticonatural adreçada als infants omple el Parc de la Ciutat de lletres

Una nova ruta poeticonatural adreçada als infants omple el Parc de la Ciutat de lletres

Una nova ruta poeticonatural adreçada als infants omple el Parc de la Ciutat de lletres

Aquesta iniciativa se suma a les del Camp de Mart i Jardins de l’Amfiteatre, impulsades per Parcs i Jardins
Una nova ruta poeticonatural adreçada als infants omple el Parc de la Ciutat de lletres Foto: Tjerk van der Meulen
29/03/2023

Aquesta tarda s’ha inaugurat una nova ruta literària de la mà de la conselleria de Parcs i Jardins, amb la col·laboració de diverses entitats amb l’Associació de Professionals i estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) al capdavant. Aquesta nova proposta, la tercera a la ciutat, s’ubica aquesta vegada al Parc de la Ciutat i presenta deu plafons amb poemes d'autors i autores de Tarragona adreçat a infants i ve acompanyat d’un joc per seguir la ruta.  

La consellera de Parcs i Jardins, Elvira Vidal, s’ha mostrat molt satisfeta amb tot el treball i el resultat i ha destacat “amb aquest i els parcs de l’Amfiteatre i el Camp de Mart, hem encetat un projecte molt engrescador i original que fusiona cultura i natura” i ha afegit que “contempla el treball d’escriptors locals de tots els temps i això ens fa sentir molt orgullosos”.  

Núria Freixa (llorer), Cinta Mulet (magnòlia), Isabel Ortega (plataner), Imma Pujol (xiprer), Olga Xirinacs (pi), Fina Anglès (tamariu), Rat Cebrián (alzina), Joan Mitjons (lledoner) i Judit Robert (olivera); són els nou autors que han estat escollits per formar part del nou projecte i que han proposat una poesia adreçada a infants per al plafó, que també inclou, en cada cas, una il·lustració d’Anna Escardó. 

Per aquesta iniciativa Parcs i Jardins ha comptat amb APELLC, però també amb la Casa de les Lletres, Veus de Dona a Tarragona, l’Escola de Lletres i Òmnium Cultural i s’emmarca dins el moviment Viles Florides, del que Tarragona n’és una d’elles. 

Una Tarragona més florida i més cuidada 

La consellera de Parcs i Jardins ha volgut fer un breu balanç del seu pas per aquesta àrea que tal i com ha iniciat “hem treballat intensament des del primer dia per tenir una Tarragona més florida i més cuidada”. Vidal ha volgut expressar la seva voluntat d’embellir la ciutat, però alhora de fer entendre als ciutadans la importància d’aquest gest i conscienciar-los per ser més sensibles amb l’entorn i la natura. 

Projectes com les Plantades Col·laboratives amb més de vint actuacions a dia d’avui; la millora de rotondes i accessos a la ciutat, així com l’arranjament de molts racons amb noves torretes i plantes autòctones o el concurs Posem-hi Flors, “han fet de Tarragona una nova Vila Florida, amb tres flors d’honor i sent els amfitrions de la gala d’aquesta organització, l’any passat”.  

Parcs i Jardins en col·laboració amb la Brigada va dur a terme els anys 2021 i 2022 el projecte de naturalització de les principals rotondes de la ciutat, amb l’objectiu de dignificar i fer més verds els accessos a la ciutat, així com en punts cèntrics i estratègics de la via urbana. Així doncs s’han dut a terme les de la rotonda del cementiri, la del dipòsit de vehicles i la del Passeig de Sant Antoni, entre d’altres i petits jardins o jardins de butxaca en punts estratègics de la ciutat, com l’Avinguda Catalunya. També “hem dignificat les places, mitgeres, jardineres, els entrades als centres educatius amb grans torretes, alguns solars municipals com el de la Rambla Vella i ho hem fet per tal d’empoderar-nos i fer-nos cuidadors del nostre propi entorn, per fer-nos, entre tots, partícips d’una ciutat més verda”.   

Un dels moments més importants de la conselleria va ser la gala de les Viles Florides, duta a terme el 7 d’octubre del 2022, amb la presència de més de 300 persones vingudes d’uns 150 ajuntaments diferents de tot Catalunya i que es va realitzar al Teatre Auditori del Camp de Mart i on Tarragona es va endur la tercera flor d’honor. Les tres flors obtingudes l’octubre passat, “van ratificar la bona gestió del verd urbà que havíem estat fent a Tarragona, que hem continuat enguany i que caldrà seguir treballant per arribar assolir l’excel·lència” ha destacat la consellera Vidal. I ha conclòs “no només hem contribuït a fer més bonica la ciutat, sinó que hem treballat en la sensibilització i la conscienciació de tots els tarragonins i tarragonines”. 

Consulteu els plafons de l'itinerari poètic del Parc de la Ciutat (PDF)

Segells de reconeixement d'administració oberta