Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2024 L’Ajuntament de Tarragona restableix l’enllumenat públic interromput per robatori de cablejat elèctric a diversos punts de la ciutat

L’Ajuntament de Tarragona restableix l’enllumenat públic interromput per robatori de cablejat elèctric a diversos punts de la ciutat

L’Ajuntament de Tarragona restableix l’enllumenat públic interromput per robatori de cablejat elèctric a diversos punts de la ciutat

La Guàrdia Urbana treballa amb dos dispositius específics a Ponent i a Sant Salvador i la unitat de drons realitza vols per prevenir aquests delictes
29/02/2024

Durant els mesos de gener i febrer, la ciutat de Tarragona ha patit diversos robatoris de cablejat elèctric pertanyents a l’enllumenat públic municipal a diferents punts de la ciutat.

Atesos els danys provocats i la quantitat de cable sostret, l’Ajuntament de Tarragona ha hagut de destinar només durant els dos primers mesos de l’any 2024 més de 15.000 € per sufragar les despeses que han suposat aquests robatoris.

Davant d’aquests fets, el conseller d’Espai Públic ha explicat que “accions d’aquest tipus, generalitzades al conjunt del territori, suposen una gran despesa pel consistori i perjudiquen, a part del cablejat, les instal·lacions elèctriques municipals perquè es danyen portelles de registre i caixes de connexió, entre altres”.

García de Castro ha conclòs explicant que “a dia d’avui, duts a terme els diferents treballs per part de la conselleria d’Espai Públic, totes les zones afectades pels robatoris han restablert el seu servei”.

El passat 9 de febrer es va produir un robatori de 46 metres de cablejat elèctric de l’enllumenat públic del vial existent entre l’antiga Ciutat Residencial i la passarel·la sobre la N-340 d’accés a la platja Llarga. L’import dels danys causats per aquest fet ascendeix a 1.370,95 € més IVA.

També el passat dia 21 es va cometre un altre robatori de 178 metres de cablejat elèctric de l’enllumenat públic de la zona inter blocs situada entre l’avinguda dels Pins i els carrers arquitecte Gaudí i arquitecte Jujol, al barri de Sant Salvador. L’ import dels danys causats en aquesta ocasió van ser 1.934,30 € més IVA.

Dos dies després, el 23 de febrer, un tercer robatori de 526 metres de cablejat elèctric deixava sense llum el passeig de Santa Isabel del barri de Sant Salvador, causant uns danys valorats en 3.945,71 € més IVA. 

Durant el passat mes de gener, la zona interblocs 10, 11 i 13 del barri de Sant Salvador ja va patir un altre robatori de cablejat elèctric de l’enllumenat públic d’aquella zona. La reparació dels danys causats  tant de portelles de registre, fusibles, caixes de connexió desaparegudes i accessoris diversos malmesos així com la reposició del material sostret (304 metres de cablejat elèctric) va ascendir a 4.181,06 €.

També les instal·lacions esportives de l’Anella Mediterrània han patit diversos robatoris en el que portem d’any. És el cas del camp de Rugby, que ha requerit reposar el cablejat robat dels bàculs d’il·luminació de l’equipament esportiu per un import de 1.058 €.

La Guàrdia Urbana està treballant en la investigació d’aquests delictes que s’acostumen a cometre de nit i en zones allunyades d’habitatges, i que ja sumen un total de més de 800 metres de cablejat sostret durant només els mesos de gener i febrer.

En paral·lel, des de la Guàrdia Urbana es treballa també per prevenir episodis com els d’aquests mesos de gener i febrer amb dos dispositius específics en marxa a Ponent i a Sant Salvador i la realització de vols específics amb la unitat dels drons.

Segells de reconeixement d'administració oberta