Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2024 L'Ajuntament renova l'enllumenat de la Rambla Nova amb tecnologia LED

L'Ajuntament renova l'enllumenat de la Rambla Nova amb tecnologia LED

L'Ajuntament renova l'enllumenat de la Rambla Nova amb tecnologia LED

Els altres emplaçaments que estrenen il·luminació són el carrer Méndez Núñez, la Rambla President Lluís Companys i la plaça de la Generalitat
27/05/2024

L’Ajuntament de Tarragona inicia aquesta setmana els treballs de substitució de 570 llumeneres ubicades a la Rambla Nova i altres carrers adjacents, per noves llumeneres amb tecnologia led.

Amb aquesta intervenció s’aconsegueix reemplaçar les llumeneres existents actualment de vapor de mercuri, que no donen compliment a la normativa vigent, per altres amb funcionament LED, tot mantenint la seva ubicació actual.

A banda de la Rambla Nova, els emplaçaments on es durà a terme la substitució seran el Monument a Roger de Llúria, la plaça del Monument als Herois de 1811, el Monument als Castellers, el carrer Méndez Núñez, i es continuarà per la Rambla President Lluís Companys, el Monument a Lluís Companys i la plaça de la Generalitat.

Tal com ha assenyalat el conseller d’Espai Públic de l’Ajuntament de Tarragona, Guillermo García de Castro, “aquesta actuació pretén millorar les característiques lumíniques de la zona, reduir la potencia instal·lada, la qual passarà de 123,96 kW a 25,89 kW, millorar l’eficiència energètica de la instal·lació així com aconseguir un estalvi del consum, econòmic i d’emissions”.

I és que l’Ajuntament calcula que amb la substitució de l’antic enllumenat de vapor de mercuri a tecnologia LED a la Rambla Nova i voltants, s’assolirà un estalvi econòmic de més de 80.000 € l’any, a banda d’un estalvi de consum de 360.600 kilowatts hora l’any i més de 122.700 kg de CO2 l’any.

L’actuació es duu a terme a partir d’una subvenció rebuda de la Diputació de Tarragona que cobreix el 80% de l’import de l’actuació, adjudicat per 289.903,79 € (IVA inclòs).

Els treballs començaran la setmana que ve i està prevista que es realitzin en un termini màxim de 6 mesos.

Segells de reconeixement d'administració oberta