Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2024 Sancionats els autors de deu abocaments incontrolats en els darrers tres mesos

Sancionats els autors de deu abocaments incontrolats en els darrers tres mesos

Sancionats els autors de deu abocaments incontrolats en els darrers tres mesos

Les sancions imposades pugen a més de 13.000 €
27/02/2024

La Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana de Tarragona, en col·laboració amb el departament de Neteja Pública, ha aconseguit localitzar i multar els autors de 10 abocaments de mobles, bosses de la brossa i altres materials al mig del carrer, 9 en els darrers mesos de novembre i desembre de 2023 i 1 el gener de 2024.

Arran de les inspeccions i avisos fets per part de veïns i un cop feta la investigació, s’han pogut identificar i localitzar els autor dels fets, a qui se’ls hi ha imposat en sis dels casos una multa lleu de 600 € i els altres quatre, una multa greu de 2.400 €. Les localitzacions estan en zones molt diferenciades de la ciutat que van des de la Mora, al carrer Guad-el-Jelú o el Polígon Francolí, entre d’altres.

L’any passat es van posar 52 d’abocaments incontrolats (on hi consten els 9 de novembre i desembre) i el 2022, 58. Des de l’Ajuntament, la consellera de Neteja Pública, Sonia Orts, vol destacar "els bons resultats obtinguts gràcies a la gran feina coordinada entre Neteja i UMA, que estan detectant cada vegada més i de manera més efectiva, aquests infractors”, però alhora estem esperançats “perquè creiem que mica en mica estem fent més conscients als tarragonins i tarragonines de la gravetat d’aquests fets, i esperem que això es vegi revertit en les xifres, de manera progressiva”.

  

Avisar d’incidències 

Des de l’Ajuntament es recorda a tots els ciutadans que cal una major sensibilització i cura per part de tothom, alhora que s’avisa que no complir amb les ordenances municipals, en aquest cas l’Ordenança General de Convivència Ciutadana, comporta aquestes sancions econòmiques que acabem de detallar. 

Recordem els serveis de què disposa l’Ajuntament per a la recollida de mobles i/o l’alerta d’incidències a la via pública: 

Telèfon verd

EPP 

UMA

La UMA posa a disposició el seu telèfon de contacte directe, amb la finalitat de realitzar denúncies anònimes, si s’escau, d’abocaments i voluminosos a la via pública, així com de resoldre dubtes, també de caràcter privat/anònim. S'accepta format trucada o whatsapp. Tel: 673 752 103 

Segells de reconeixement d'administració oberta