Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies 2024 S'instal·la un punt d'informació del reciclatge a la Rambla Nova amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient

S'instal·la un punt d'informació del reciclatge a la Rambla Nova amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient

S'instal·la un punt d'informació del reciclatge a la Rambla Nova amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient

L’estand circularà per diversos punts de la ciutat durant tot el mes de juny
S'instal·la un punt d'informació del reciclatge a la Rambla Nova amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient Foto: Isaías Mena
04/06/2024

Aquest dimecres 5 de juny, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, el departament de Neteja Pública de l’Ajuntament ha impulsat una campanya de sensibilització en matèria de gestió de residus per tota la ciutat. Per tal de dur-la a terme es muntaran diversos punts informatius durant tot el mes de juny, que seran dinamitzats per dos educadors de l’equip d’educació ambiental que informaran, fomentaran i sensibilitzaran sobre la correcta separació de residus, el reciclatge de cadascuna de les fraccions i l’estructura de l’economia circular mitjançant exemples pràctics i entenedors.

Així mateix, es recordaran tots els serveis municipals de què disposen els ciutadans com és el servei recollida de residus voluminosos, el servei de deixalleries mòbils, el servei de Telèfon Verd, l’aplicació EPP!, la ubicació de contenidors de roba, tèxtil i poda, entre d’altres.

En els punts informatius també es repartiran materials per tal de realitzar una correcta separació dels residus domèstics, com els cubells reixats per l’orgànica i el trio de bosses de ràfia de colors i, per tal de donar a conèixer la correcta valorització dels residus orgànics, és a dir en què es transformen, i mostrar de primera mà què és i què vol dir l’economia circular, s’entregarà una bosseta de compost.


El compost

El compost és el producte resultant de la descomposició aeròbia de la matèria orgànica mitjançant el procés de compostatge. Es pot obtenir a partir de diferents materials i residus orgànics, com les restes vegetals, la fracció orgànica de la recollida selectiva de residus municipals, entre d’altres. El compost s’utilitza a l’agricultura i a la jardineria com a esmena orgànica i fertilitzant, d'acord amb la legislació que regula els productes fertilitzats.

Per aquesta raó, el cicle de la matèria orgànica és un dels exemples més evidents d’economia circular, on els residus que es generen un cop tractats biològicament, esdevindran un recurs, un compost i seran retornats al sòl en forma de matèria orgànica i nutrients, que permetran el desenvolupament de cultius que seran consumits.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta