Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2013 L’Hort del Circ obre les seves portes

L’Hort del Circ obre les seves portes

L’Hort del Circ obre les seves portes

Es tracta d'un espai cedit temporalment per l’Ajuntament de Tarragona en un solar del centre històric de la Part Alta.
20/08/2013

 

El projecte el gestiona l’Associació l’Hort del circ, amb el suport tècnic de l’entitat Refarmthecity.org, i la col·laboració del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona.

Refarmthecity.org és un col·lectiu dedicat a investigar eines analògiques i digitals de codi lliure per a agricultors urbans, cercant un equilibri entre ciutat i medi ambient. La tinent d’alcalde de Medi Ambient, Begoña Floria, ha declarat que: “S’ha pogut aprofitar un espai desolat i buit per convertir-lo en un projecte d’agricultura urbana de reciclatge”. “Afavoreix a una associació amb una projecció de cohesió social i de participació”.

L’Hort del Circ és un espai obert a totes les persones i entitats de la ciutat que vulguin aportar el seu temps a un projecte de participació i d’intercanvi de coneixements sobre l’horticultura urbana. La presentació serà el tret de sortida per tal d'establir nous ponts amb la ciutadania, entitats, veïns, comerços, món universitari, les relacions dels quals serviran per afrontar els reptes d'una agricultura urbana sostenible i que sigui una experiència d'aprenentatge.

A través d’aquest hort es podran replantejar solucions i utilitzar-ho com a espai per compartir experiències. Per tant, l’hort vol ser un lloc on, tant veïns com ciutadans, puguin ser partícips d’aquest laboratori de pensament i acció. Pretén ser un punt de trobada per la recerca d’un model de ciutat més sostenible que gestiona els seus recursos de manera intel·ligent i racional, la qual cosa implica la relació amb el món universitari per tal de plantejar l’ús de l’energia, de les matèries i dels residus, la producció d’aliments, fer experiments i mesurar resultats per difondre coneixements i reconduir-los per a un benefici del nostre entorn, organitzats en workshops, conferències, residències, etc.

L'etologia, l'antropologia i la sociologia urbanes que ens aporta un hort són eines i metodologies per conèixer les dinàmiques socials, minimitzar l’impacte de les activitats pròpies de l'agricultura urbana i maximitzar el benefici social de les mateixes. A més, s’estableix la gastronomia com a pilar fonamental de la cultura catalana i component essencial d'una vida sana que suposa una font important de coneixement i enriquiment.

El pròxim 23 d’agost, l’Hort del Circ farà una jornada de portes obertes per a tota la ciutadana i el veïnat. L’esdeveniment es durà a terme al Carrer dels Ferrers, número 23-27 (Part Alta) de 19 a 22 h.

Segells de reconeixement d'administració oberta