Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2014 Ahir es va inaugurar el Parc de les Lletres Catalanes

Ahir es va inaugurar el Parc de les Lletres Catalanes

Ahir es va inaugurar el Parc de les Lletres Catalanes

La remodelació ha consistit a unificar en un sol espai les tres zones verdes de la Vall de l'Arrabassada
Ahir es va inaugurar el Parc de les Lletres Catalanes Foto: Mauri Fernández
19/06/2014

 

El conseller de Relacions Ciutadanes, Francisco Zapater, i el delegat de Govern, Joaquim Nin, van inaugurar ahir la remodelació del Parc de les Lletres Catalanes de la Vall de l’Arrabassada. A l’acte també hi ha assistit el president del Consell Comarcal, Frederic Adam, i el vicepresident de l’Associació de Veïns de la Vall de l’Arrabassada, Jordi Grau.

La remodelació ha consistit a unificar en un sol espai les tres zones verdes de la Vall. S’han habilitat zones de jocs infantils, zones de pràctica d’esports amb una pista multi esport, espais per a passejar, etc. També s’han incorporat noves zones enjardinades, aplicant criteris de sostenibilitat que milloraran la seva gestió i manteniment.

Els carrers que envolten les tres zones verdes s’han convertit en una plataforma única i elevada, on els vehicles han de circular amb més lentitud, ja que es prioritza la circulació segura del vianant.

El projecte de remodelació ha comptat amb la participació del departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya.

D’altra banda, en el paviment del Parc s’han incorporat frases dels 14 escriptors més representatius de les Lletres Catalanes de tots els territoris (Catalunya, País Valencià, Illes Balears), de totes les èpoques (Edat Mitjana, segle XIX, segle XX) i que estiguessin representats els gèneres més importants: poetes, novel·listes i dramaturgs, i també que hi hagués representació d’autors vinculats amb Tarragona.

Els autors dels quals s’han recollit frases són els següents: Ramon Llull, Ausiàs Marc, Joanot Martorell, Jacint Verdaguer, Narcís Oller, Àngel Guimerà, Josep Yxart, Joan Maragall, Víctor Català (Caterina Albert), J. V. Foix, Carles Riba, Salvador Espriu, Maria Aurèlia Capmany i Mercè Rodoreda. Tots els escriptors i escriptores escollits, excepte Víctor Català, tenen algun carrer dedicat a la ciutat de Tarragona.

Pel que fa a la selecció de frases s’ha intentat que fossin representatives de l’autor o que servissin per explicar alguna cosa rellevant del personatge. Per exemple, de Maria Aurèlia Capmany la frase ens atansa a una de les seves facetes més conegudes, la de la defensa dels drets de la dona; de Mercè Rodoreda, una frase que ens acosta a una de les seves obres més difoses, La plaça del Diamant; d’Àngel Guimerà, la que potser és una de les rèpliques més conegudes de tota la història del teatre català. D’Yxart i Riba s’han recollit uns fragments relacionats amb Tarragona i el Camp. I així successivament.

Segells de reconeixement d’administració oberta