Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2014 Balanç positiu de la campanya de platges de juny a setembre 2014

Balanç positiu de la campanya de platges de juny a setembre 2014

Balanç positiu de la campanya de platges de juny a setembre 2014

Ha estat presentat per les conselleries de Medi Ambient i Seguretat Ciutadana
20/10/2014

 

Les conselleries de Medi Ambient i Seguretat Ciutadana, de la mà de Creu Roja i Guàrdia Urbana respectivament, presenten avui el balanç de la campanya de platges que s’ha dut a terme durant els mesos de juny a setembre d’aquest 2014.

A banda del manteniment, neteja i inspecció de platges que ja es va anunciar al principi de l’estiu que es duria a terme; així com del manteniment de Banderes Blaves i Platges Verges que han tornat a ser guardonades enguany, des de la conselleria de Medi Ambient també s’ha pogut dur a terme, d’una banda l’habilitació d’un espai per aparcament davant d’una nova zona de pícnic, amb la qual cosa s’han guanyat i endreçat places d’aparcament i d’altra banda també s’ha iniciat el projecte de recuperació ambiental de la zona humida de la Platja Llarga.

Així mateix també s’han dut a terme altres tasques de protecció i neteja del litoral com és del de la neteja del fons marí a la platja del Miracle en finalitzar el Concurs de Focs Artificials, gràcies a SES (Societat d’Exploracions Submarines) i Creu Roja, entre d’altres.

Entrant ja en la tasca coordinada i preventiva de Guàrdia Urbana i Creu Roja que any rere any treballen per millorar la qualitat de la temporada d’estiu; cal destacar que en general ha estat un estiu tranquil, sense incidències greus i amb un estat de la mar irregular que ha portat a estar més alerta que mai.

I és que el centenar de persones que han treballat específicament a les platges de la ciutat del 15 de juny al 15 de setembre. D’una banda des de Creu Roja hi ha hagut 1.941 assistències repartides per tot el litoral, 609 compartides amb la Guàrdia Urbana. En general s’ha reduït en comparació amb l’any anterior (2.471) i aquesta diferència està majoritàriament en les assistències per picadures de medusa que han estat de 271, mentre que el 2013 van ser 878; altres picades i al·lèrgies han estat similars a l’any anterior, 792.

Pel que fa a la climatologia hi ha hagut un 10% menys de banderes verdes que l’any passat, un 57%; fet que queda palès en la mala mar, moltes corrents marítimes i vent i això ha produït haver de col·locar també banderes mòbils en les zones rocoses. També ha calgut treballar molt a peu de platja aconsellant la prevenció als usuaris.

Així mateix la Guàrdia Urbana informa que s’han dut a terme 2.615 actuacions de divers caràcter de la que destaquen les 744 de trànsit i les 609 fetes amb col·laboració de Creu Roja. Pel que fa al trànsit destaquen les accions relacionades amb control d’accessos, infraccions en aparcaments de mobilitat reduïda i regulació del trànsit.

També s’han atès casos de desperfectes de mobiliari urbà i anomalies en el servei públic de neteja; en total 51. Així mateix s’han dut a terme diferents inspeccions com les 165 en visites a establiments; 86 pel que fa a la presència de gossos i 80 relatives a acampades i/o pesca.

Segells de reconeixement d’administració oberta