Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2014 L’Ajuntament entrega les claus dels horts urbans als seus nous adjudicataris

L’Ajuntament entrega les claus dels horts urbans als seus nous adjudicataris

L’Ajuntament entrega les claus dels horts urbans als seus nous adjudicataris

Les parcel·les se cediran a setze persones de col·lectius diferents
22/10/2014

Dijous 23 d’octubre a les 18 h, al Saló de Plens, la tinent d’alcalde de Medi Ambient, Carme Crespo, farà entrega de les 16 claus als nous adjudicataris dels horts urbans ubicats a Sant Salvador. Després d’un període de convocatòria lliure, que es va presentar el passat mes de juliol, ara ja s’ha tancat la licitació, adjudicant els horts a aquestes setze persones que en podran gaudir durant dos anys.

L'ús d'aquests espais, que queda especificat a les bases, té com a objectiu principal proporcionar un espai d’horts exclusiu per a conreu agrícola amb destinació a l’autoconsum, tot fomentant una activitat de lleure; així com proporcionar un espai cultural, lúdic, de relació social i amb funcions terapèutiques.

També es pretén promoure l’educació ambiental relacionada amb els espais agrícoles de la zona i del barri i donar exemple de bones pràctiques ambientals de conreu i gestió dels residus, estalvi d’aigua, producció integrada, agricultura ecològica, etc. És per aquest motiu que la convocatòria anava dirigida a grups que representen diferents perfils o col·lectius, que són:

 

Distribució de les parcel·les

Grup 1: persones amb uns ingressos inferiors o equivalents al Salari Mínim Interprofessional, empadronats al barri de Sant Salvador. Adjudicat a 1 persona.
Grup 2: persones amb risc d’exclusió social empadronades al barri de Sant Salvador. Adjudicat a 2 persones.
Grup 3: parcel·la reservada per a entitats sense ànim de lucre. Adjudicat a 1 entitat.
Grup 4: parcel·les reservades per a persones empadronades a Tarragona. Adjudicat a 12 persones.

 

Característiques de l’espai

Les parcel·les disposen de subministrament d’aigua, tancament perimetral de l’espai amb una tanca de 2 metres d’alçada i dividides entre elles amb balises de fusta, així com d’espais comuns de descans amb bancs i arbres d’ombra.

L’espai que s’ha habilitat per horts és un terreny adjacent al Centre Cívic que només s’utilitzava com a aparcament no regulat, per la qual cosa millorarà substancialment el complex municipal del qual forma part i que és molt freqüentat pel públic, ja que inclou, a més del Centre Cívic, el poliesportiu, la piscina i la llar de jubilats.

 

Condicions dels adjudicataris

L’adjudicatari haurà de pagar un cànon anual de 15 €. El cànon inclou els drets d’ús, la taxa de les escombraries de tipus urbà i/o selectiu, l’assegurança de responsabilitat civil i el consum estimat d’aigua de reg per a cada parcel·la.

L'adjudicació serà per un període de 2 anys, renovables per períodes d’un any fins a un màxim de dos anys més. Passat aquest període caldrà fer una nova sol·licitud i entrar de nou en el procés de selecció.

Els adjudicataris han realitzat ja un primer taller d’horticultura ecològica i pròximament se’ls convocarà per un altre taller informatiu sobre les normes de convivència i utilització dels horts.

Els horaris d’accés a l’hort seran de l’1 de novembre al 28 de febrer de 7 a 18 h i de l’1 de març al 31 d’octubre de 7 a 21 h.

Segells de reconeixement d’administració oberta