Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2015 Ematsa implanta carregadors per a dispositius mòbils alimentats amb energia renovable en diferents punts de la ciutat

Ematsa implanta carregadors per a dispositius mòbils alimentats amb energia renovable en diferents punts de la ciutat

Ematsa implanta carregadors per a dispositius mòbils alimentats amb energia renovable en diferents punts de la ciutat

Ematsa posa en marxa una xarxa de punts de recàrrega per a dispositius mòbils alimentats amb energia hidràulica provinent de la xarxa urbana d'aigua potable. El projecte és pioner a Catalunya i busca millorar l'eficiència energètica de la ciutat de Tarragona.
Ematsa implanta carregadors per a dispositius mòbils alimentats amb energia renovable en diferents punts de la ciutat Daniel Milan, gerent d'Ematsa, a l'esquerra i l'alcalde Josep F. Ballesteros. Foto: Mauri Fernàndez.
23/12/2015

Ematsa implanta carregadors per a dispositius mòbils alimentats amb energia renovable a Tarragona. El subministrament elèctric provè de fonts d’energia neta aprofitant l’energia hidràulica que, través d’una picoturbina, aprofita la regulació de pressions que es fa a la xarxa urbana d’aigua potable per generar energia elèctrica 100% neta i renovable. 

Aquest projecte es presenta com un pas endavant cap un desenvolupament urbà sostenible. Tal i com assegura Daniel Milan, gerent d’Ematsa, “aquests dispositius de generació d’energia neta i renovable també es faran servir per alimentar equips electromecànics i sensors instal·lats tant a la xarxa d’aigua potable com a la xarxa de clavegueram”.

En aquesta línia, Josep Fèlix Ballesteros, alcalde i president d’ Ematsa, destaca els esforços que l’Ajuntament i l’empresa municipal d’aigües estan duent a terme en la utilització de fonts d’energia neta i renovable com a exemple visible de la voluntat d’assolir un projecte de ciutat energèticament eficient. L’aprofitament d’energia, explica Ballesteros, “reforça la conscienciació col·lectiva cap a un ús eficient dels recursos, com a exemple de desenvolupament urbà sostenible, eficiència energètica i compromís mediambiental”. Cal recordar que Tarragona és la primera ciutat catalana i la segona d’Espanya en implantar aquest sistema innovador.

Els punts de recàrrega s’ubiquen a la Rambla Nova, davant de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana i el punt d’informació turística, i a la plaça de les Corts Catalanes, al costat de l’Hospital Joan XXIII. Cadascun dels terminals disposen de tres tipus d’opcions de recàrrega compatibles amb els principals tipus dispositius mòbils i, a més a més, estan adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Funcionen sense cables i són compatibles amb els models més populars d’smartphones i tauletes tàctils que es connecten directament al dispositiu de càrrega. Els carregadors presenten la possibilitat d’incorporar una pantalla tàctil i un punt Wi-Fi, tot i que la seva instal·lació es faria realitat en una segona fase en funció de l’èxit del projecte.

Segells de reconeixement d’administració oberta