Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2015 INNOCENTADA: Un nou projecte de pipicà intel·ligent s’instal·larà a Tarragona

INNOCENTADA: Un nou projecte de pipicà intel·ligent s’instal·larà a Tarragona

INNOCENTADA: Un nou projecte de pipicà intel·ligent s’instal·larà a Tarragona

Es preveu que a mitjans de febrer el projecte estigui enllestit per tal que el pipicà es pugui inaugurar abans de l’estiu
28/12/2015

 

L’Ajuntament de Tarragona, a través de la Fundació Tarragona 2017 Smart Mediterranean City, ha començat els contactes amb l’empresa japonesa EcoSatix per a un nou projecte de pipicà intel·ligent pioner a tot l’Estat espanyol. L’empresa nipona, especialista en la fabricació de vàters intel·ligents, ha patentat recentment un sistema de pipicans intel·ligents capaços de reciclar els excrements i l’orina de les mascotes i reutilitzar-los com a fertilitzants ecològics en el manteniment dels espais verds de la ciutat.

L’espai escollit per iniciar la prova pilot serà el parc ubicat a la part superior del pàrquing Jaume I, amb l’objectiu de donar ús a unes instal·lacions que ara per ara es troben gairebé en desús en la seva totalitat. S’instal·laran un total de sis sorrals independents i vallats on els usuaris podran portar les seves mascotes a fer les seves necessitats. Aquestes illes de sorra contindran uns llims especials, que reben la denominació científica limus cileungsi, que EcoSatix importa des de Sri Lanka. Aquests llims són capaços d’absorbir, tant els excrements, com l’orina, i descompondre’ls en forma de fertilitzant que podrà ser reutilitzat com a adob dels equipaments i espais verds de la ciutat.

Des de la Conselleria de Medi Ambient, Espais Públics i Neteja de l’Ajuntament es preveu tenir un projecte final enllestit a mitjans del mes de febrer, amb l’objectiu d’inaugurar-lo abans de la temporada d’estiu. 

Segells de reconeixement d’administració oberta