Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2016 Activitats al voltant de la fauna tarragonina per al Dia Mundial del Medi Ambient

Activitats al voltant de la fauna tarragonina per al Dia Mundial del Medi Ambient

Activitats al voltant de la fauna tarragonina per al Dia Mundial del Medi Ambient

Del 28 de maig a l'11 de juny s'han programat actes per fomentar el coneixement i el respecte al medi natural
Activitats al voltant de la fauna tarragonina per al Dia Mundial del Medi Ambient Foto: Mauri - Fotografia de la roda de premsa
19/05/2016


El dia 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, i des de l'Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració de Limonium, FCC, Associació Aurora, Arnia, Mare-Terra, Cen, La Sínia, GATA, L'Hort de la Sínia, la Plataforma Platja Llarga i el Gepec s'ha organitzat un programa d'activitats entorn de la natura, el respecte i la sensibilització pel medi natural.

Activitats:

  • El tret de sortida serà el dissabte, 28 de maig, amb el primer itinerari ornitològic per descobrir la diversitat d'aus que habiten en l'entorn natural més immediat i també amb la cinquena jornada "Cuidem el Bosc de la Marquesa!", per la millora de la franja litoral.
  • El diumenge 29 s'oferirà un nou itinerari ornitològic urbà.
  • Les activitats continuaran el dijous 2, amb la presentació de la campanya municipal de seguiment de la tortuga marina, una iniciativa que dóna continuïtat a la Xarxa de Voluntaris de la Tortuga que es va impulsar l'any passat per a la sensibilització i la protecció de la tortuga babaua.
  • I també al voltant d'aquesta espècie, el dissabte 4, a la desembocadura del Gaià es dedicarà una jornada a conèixer la tortuga marina i el seu entorn.
  • I el dia 7 de juny es presentarà el quadern educatiu La tortuga pas a pas.


Altres activitats destacades seran el Bioblitz, una jornada de ciència per censar la biodiversitat del Pont del Diable; la descoberta de les papallones autòctones i la visita a un petit apiari per conèixer com funcionen les abelles. A la Rambla Nova s'instal·larà un punt informatiu sobre la recollida selectiva de residus i on es farà un taller de fabricació de sabó a partir d'oli de cuina usat. L'Escola de Natura Francolí obrirà les seves portes el Dia del Medi Ambient i també al voltant del nostre riu urbà s'ha organitzat la 4a jornada "Fem Francolí!", per descobrir i conservar el bosc de ribera.

Aquest any, en el marc del Dia del Medi Ambient, el Metropol acull els XXII Premis Ones Mediterrània que es faran el divendres 3 de juny. L'acte reconeixerà, entre d'altres, la tasca en defensa del medi ambient del cantant Manolo Garcia, el periodista Carles Francino i l'artista flamenc tarragoní Francis Núñez.

Cartell promocional

 

Programa d'activitats


 

Segells de reconeixement d’administració oberta