Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2016 Ematsa instal·la un nou carregador per a dispositius mòbils amb energia renovable

Ematsa instal·la un nou carregador per a dispositius mòbils amb energia renovable

Ematsa instal·la un nou carregador per a dispositius mòbils amb energia renovable

Es troba a l’Hospital Joan XXIII i aprofita l’energia hidràulica per alimentar equips electromecànics i sensors instal·lats a la xarxa d’aigua potable i la de clavegueram.
Ematsa instal·la un nou carregador per a dispositius mòbils amb energia renovable Nou carregador de mòbils públic davant l'Hospital Joan XXIII.
22/12/2016

Ematsa ha finalitzat la instal·lació d’un nou carregador per a dispositius mòbils amb energia renovable a Tarragona. El nou punt on es troba aquest terminal és a l’Hospital Joan XXIII, al costat de la parada de l’autobús. El primer que es va instal·lar es troba ubicat a la Rambla Nova, davant de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona.

El carregador disposa de tres punts de recàrrega per inducció per a dispositius mòbils, un d’ells adaptat per persones amb mobilitat reduïda. També està preparat per a la instal·lació de pantalla tàctil i punt WIFI, prevista en una segona fase.

El subministrament elèctric que ho fa possible prové de fonts d’energia renovable aprofitant l’energia hidràulica. En concret, funciona a través d’una picoturbina instal·lada des de fa un any i mig a la plaça de les Corts Catalanes que aprofita la regulació de pressions que es fa a la xarxa urbana d’aigua potable per generar energia elèctrica 100% neta i renovable. Aquests dispositius de generació d’energia neta i renovable (picoturbines) es fan servir per alimentar equips electromecànics i sensors instal·lats tant a la xarxa d’aigua potable com a la xarxa de clavegueram.

Ematsa és pionera a Catalunya en l’aprofitament d’energia neta i renovable gràcies a la implantació d'aquests dispositius de generació d’energia hidràulica, que a més a més, s'utilitzen per oferir punts públics per carregar bateries de dispositius mòbils.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta