Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2016 Tarragona renova el contracte amb la Creu Roja

Tarragona renova el contracte amb la Creu Roja

Tarragona renova el contracte amb la Creu Roja

L'Ajuntament destina 480.000 euros anuals en salvament i socorrisme
Tarragona renova el contracte amb la Creu Roja Foto: Mauri
28/09/2016


Fa gairebé mig segle que la Creu Roja presta el servei de manera ininterrompuda a les platges de la ciutat de Tarragona. Des de finals dels seixanta, els seus socorristes han vetllat per la seguretat dels tarragonins a la nostra costa. En aquest sentit, l'Ajuntament ha renovat el contracte del servei per sis anys més.

"L'Ajuntament de Tarragona inverteix més de 480.000 euros a l'any en el contracte de salvament i socorrisme de les platges del municipi. Són més de quaranta-cinc, entre socorristes i personal de suport, els professionals de Creu Roja que cada estiu vetllen per la nostra seguretat" -precisa l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros- la nostra és una relació plena d'història, amb un gran present preparada pels reptes del futur, el més immediat els Jocs del 2017.

Aquesta relació, que es va iniciar l'any 1968, ha evolucionat i s'ha adaptat als temps actuals. Al servei inicial de salvament i socorrisme, cal destacar la important participació de Creu Roja en serveis com el bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Precisament enguany s'ha inaugurat a la platja de l'Arrabassada una instal·lació específica d'aquesta mena. A més, durant les dues darreres temporades, l'Ajuntament de Tarragona i la Creu Roja, hi han col·laborat activament en la campanya de la tortuga marina fent el rastreig de nius i alliberant les tortugues, o en el rescat de fauna marina com un dofí a la Punta de la Móra. El repartiment de més de 2.000 cendrers de platges, el passat agost, junt amb totes les accions esmentades palesa la sensibilitat d'ambdues institucions vers la seguretat i la salut dels tarragonins.

Segells de reconeixement d’administració oberta