Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2016 Tarragona revalida les banderes blaves a les platges de l'Arrabassada, Savinosa, la Móra i Tamarit

Tarragona revalida les banderes blaves a les platges de l'Arrabassada, Savinosa, la Móra i Tamarit

Tarragona revalida les banderes blaves a les platges de l'Arrabassada, Savinosa, la Móra i Tamarit

El manteniment d'aquest reconeixement europeu és una garantia de qualitat de les platges de la ciutat
Tarragona revalida les banderes blaves a les platges de l'Arrabassada, Savinosa, la Móra i Tamarit Fotografia de Mauri Fernández de la consellera de Medi Ambient, Ivana Martínez, amb la bandera blava.
01/07/2016

 

L’Ajuntament de Tarragona ha estat reconegut amb l’atorgament de quatre banderes blaves per aquesta estiu. Les platges de la Móra i Arrabassada tenen bandera blava des de principis dels noranta. Pel que fa a la platja Savinosa la bandera blava hi oneja des de l’any 2010. La darrera platja tarragonina a incorporar-se va ser la de Tamarit, l’any 2012. La consellera Ivana Martínez destaca que el manteniment d’aquest reconeixement europeu és un garantia de la qualitat de les nostres platges i posen en valor la tasca feta per buscar l’equilibri entre l’ús del recurs natural i el respecte de l'entorn.

La Bandera Blava és un guardó a la qualitat ambiental i els seus objectius són elevar el grau de consciència ciutadana i el grau d'intervenció sobre la qualitat de l'entorn de les platges. També realitza el control de la qualitat de les aigües de bany requerida per la Directiva Comunitària (76/169/CEE, de 12/8/75).

El distintiu de les Banderes Blaves l'atorga l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) de la FEE (Fundació d'Educació Ambiental), en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya. Aquest guardó, reconegut a nivell internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, la informació i l'educació ambiental, els serveis i les instal·lacions, i al mateix temps exigeix per a les platges una qualitat de l'aigua excel·lent.

Segells de reconeixement d’administració oberta