Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2017 El territori uneix esforços per mantenir la competitivitat del sector químic

El territori uneix esforços per mantenir la competitivitat del sector químic

El territori uneix esforços per mantenir la competitivitat del sector químic

L'objectiu és fer força conjunta per la transposició total de la directiva europea de xarxes tancades. L'Ajuntament de Tarragona ha acollit una reunió que ha aglutinat als principals actors polítics del territori amb els representants de la indústria química.
03/03/2017

L'Ajuntament de Tarragona ha estat aquesta tarda la sèu d'una trobada que ha reunit els principals actors polítics del territori amb els representants de la indústria química, per tal de fer força conjunta per la transposició total de la Directiva Europea 72/2009.

El sector químic tarragoní, que agrupa l'AEQT, fa temps que reclama aquesta transposició en la seva totalitat. Un fet que minva la competitivitat de la indústria en el territori i que situa el cost de l'electricitat, en alguns casos, un 30% més cara que en altres Països de la Unió Europea. Països que tenen pols industrials que competeixen amb Tarragona per a l'atracció d'inversions.

Aquesta directiva fa referència a la possibilitat que les empreses d'un mateix parc industrial químic estiguin connectades a la xarxa per la via d'un sol consumidor. Això provoca l'augment, encara més, dels costos energètics per a les empreses i dificulta (per una qüestió de cost, però també de facilitats en els temps d'implantació) l'atracció de noves empreses al territori.

La reunió ha estat convocada per l'Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; i ha comptat amb la presència de diversos representants dels sectors públics i privat. Per part de la Indústria Química hi han assistit el President de l'AEQT, Josep Francesc Font; els Vicepresidents Anne Berg i Jaume Sariol; el President de la Comissió d'Energia de l'Associació Empresarial Química de Tarragona, Ruben Folgado; i la Directora General de la mateixa organització, Teresa Pallarès. Per part del sector públic hi han assistit l'alcalde de la Canonja, Roc Muñoz; el diputat d' En Comú Podem i alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso; el diputat Grup Mixt i alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el diputat de Ciudadanos, Sergio del Campo; el diputat del PSC, Joan Ruiz; el diputat d'ERC, Jordi Salvador Duch; Xavier Sabaté, el secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio; i el director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació de la Generalitat, Albert Castellanos. També ha assistit a la reunió el President del Port de Tarragona, Josep Andreu.

Junts han decidit unir esforços per a traçar una estratègia conjunta que culmini amb aquesta transposició en la seva totalitat, i resti desavantatges al sector químic i petroquímic del Camp de Tarragona respecte als seus competidors europeus. En la posterior atenció als mitjans, el President de l'AEQT ha dit: "Volem estar en igualtat de condicions respecte als nostres competidors de la resta d'Europa. Aquesta directiva és per tota la Unió Europea, i el fet que aquí no estigui transposada en la seva totalitat ens resta competitivitat perquè ens encareix, encara més, el preu de l'energia elèctrica. Amb trobades com la d'avui volem que el territori uneixi esforços pel territori. Ens agradaria fer pinya per tal que s'acabi de transposar, i així poder atraure més inversions i oportunitats de futur". Font també ha volgut agrair "el lideratge que ha demostrat l'alcalde amb aquesta iniciativa de reunir-nos a tots".

Per la seva banda, l'amfitrió de la reunió, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat sentir-se "content i satisfet perquè fem pinya, per damunt dels partidismes, per aconseguir objectius comuns que beneficiïn a tots i no només a la indústria química, sinó també als treballadors, al comerç exterior i a la logística". I ha afegit: "Amb la reunió d'avui es demostra el que vaig dir ahir a la conferència de l'Estat de la Ciutat i és que hem de sumar esforços en temes estratègics de ciutat i de territori".

Segells de reconeixement d’administració oberta