Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2017 La Móra acull un projecte pilot per preservar la població d'esquirols

La Móra acull un projecte pilot per preservar la població d'esquirols

La Móra acull un projecte pilot per preservar la població d'esquirols

S'han instal·lat cordes que els faciliten el pas entre carrers.
La Móra acull un projecte pilot per preservar la població d'esquirols Foto: Mauri
10/04/2017

La Móra compta amb punts de pas per esquirols a les avingudes Conca de Barberà i del Blauet. Aquests punts consisteixen en cordes que travessen de banda a banda del carrer en aquells llocs on s'han detectat que es produeixen més atropellaments d'aquests animals. Es tracta d'un projecte pilot impulsat per l'Ajuntament amb l'entitat mediambiental La Sínia i la col·laboració de l'Associació de Veïns La Móra Tamarit, i té com a objectiu preservar la població d'aquest mamífer que habita en les diverses pinedes de pi blanc del barri.

Quan aquests animals intentaven travessar el carrer i baixaven dels seus arbres s'exposaven al perill de ser atropellats. Els punts on s'han creat aquests passos són on es concentraven la majoria dels atropellaments, carrers amb pendent i amb massa forestal als dos costats. Per aquesta raó, s'han col·locat cordes de fibra natural de 3,2 cm de diàmetre per facilitar que els animals travessin el carrer sense necessitat de baixar dels arbres.

Per tal que els animals s'habituïn a la mesura, s'han col·locat menjadores a cada extrem de la corda i s'han instal·lat cinc caixes niu, en diversos arbres de l'entorn. A més, les dues avingudes compten amb noves senyalitzacions que adverteixen que la zona és un pas de fauna i cal moderar la velocitat.

També s'ha impulsat un grup de persones voluntàries, que participaran en el projecte mitjançant un seguiment als carrers i places de La Móra i Tamarit, per si es continuen produint atropellaments o si hi ha altres zones sensibles, etc. Ja s'han fet diverses observacions amb càmeres de fototrampeig i s'han vist els primers animals utilitzant les cordes. Des del mes de novembre, quan va començar el projecte, encara no s'ha detectat cap animal mort.

 

Enllaç al vídeo d’esquirols travessant les cordes: : https://youtu.be/radttB16Svk

 

Veieu el dossier del projecte aquí

Segells de reconeixement d’administració oberta