Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2017 Reunió per debatre la política energètica

Reunió per debatre la política energètica

Reunió per debatre la política energètica

La no transposició de la directiva europea 72/2009 minva competitivitat al sector químic a Tarragona.
02/03/2017

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, convoca una reunió a l'Ajuntament de Tarragona a les 17.00 h. per informar els diferents representants polítics del territori de com la NO TRANSPOSICIÓ de la Directiva Europea 72/2009 en la seva totalitat manca competitivitat a la indústria química de Tarragona respecte als altres països d'Europa.

Aquesta directiva fa referència a la possibilitat que les empreses d'un mateix parc industrial químic estiguin connectades a la xarxa per la via d'un sol consumidor. Això provoca l'augment, encara més, dels costos energètics per a les empreses i dificulta (per una qüestió de cost, però també de facilitats en els temps d'implantació) l'atracció de noves empreses al territori.

Així doncs, amb la reunió es vol que els diferents actors polítics que representen el territori uneixin esforços en la demanda per la qual aquesta Directiva es transposi en la seva totalitat.

A la reunió participaran el president de Port, Josep Andreu; el director del complex de Repsol i president de l'AEQT, Joan Francesc Font Mañé; el director general de DOW i vicepresident de l'AEQT, Jaume Sariol; la directora i vicepresidenta de l'AEQT, Anne Berg; el director i president de la Comissió d'Energia de l'AEQT, Rubén Folgado; la directora de l'AEQT, Teresa Pallarès; l'alcalde de la Canonja, Roc Muñoz; el diputat d'En Comú Podem i alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso; el diputat Grup Mixt i alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el diputat de Ciudadanos, Sergio del Campo; el diputat del PSC, Joan Ruiz; el diputat d'ERC, Jordi Salvador Duch; Xavier Sabaté i el secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta