Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2017 Tarragona té una planta embotelladora d'aigua de l'aixeta per fer front als talls de subministrament d'aigua de llarga durada

Tarragona té una planta embotelladora d'aigua de l'aixeta per fer front als talls de subministrament d'aigua de llarga durada

Tarragona té una planta embotelladora d'aigua de l'aixeta per fer front als talls de subministrament d'aigua de llarga durada

EMATSA és la primera empresa d'aigües de Catalunya que en té amb aquesta finalitat
Tarragona té una planta embotelladora d'aigua de l'aixeta per fer front als talls de subministrament d'aigua de llarga durada Visita d'avui a la planta embotelladora d'EMATSA
21/03/2017

 

L'Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (EMATSA) compta amb una planta embotelladora d'aigua de l'aixeta. Aquesta infraestructura, ubicada al Laboratori d’Ematsa, neix amb dos objectius: per una banda es disposaran d’ampolles d’aigua per repartir entre els abonats en cas de talls de subministrament d’aigua de llarga durada (un mínim de 4 hores) i, per una altra, per promocionar el consum de l’aigua de l’aixeta.

Això es farà a través de diferents campanyes de difusió als esdeveniments esportius i culturals com la Caminada Popular -que va organitzar el Patronat Municipal d’Esports aquest passat diumenge-, la Mitja Marató de Tarragona o els Portants de Sant Magí.

L’alcalde de Tarragona i president d'EMATSA, Josep Fèlix Ballesteros, ha explicat que “és una proposta de millora constant del servei de l’aigua. En cap cas –ha remarcat– és una iniciativa comercial, no es cobraran les ampolles”. Per part seva, el gerent d'EMATSA, Daniel Milan, explica que “l’objectiu és incrementar el consum de l’aigua de l’aixeta, que és aigua de Km 0”.

EMATSA és la primera empresa d’aigües a Catalunya a tenir una planta embotelladora d’aquestes característiques i amb aquesta finalitat. A Espanya n'hi ha a Madrid (Canal Isabel II) i a Aguas de Valladolid.

Així mateix, la contractació del personal que farà funcionar la planta embotelladora serà a través d’un contracte reservat a empreses que treballin amb persones amb dificultat d’inserció laboral. La primera que assumirà aquesta tasca és Topromi.

Finalment, la nova planta embotelladora compleix tots els requisits tècnics i sanitaris que estableix del Departament de Salut de la Generalitat i, a més, estarà certificada segons els requisits de la ISO22000, de TÜV Rheinland, que garanteix la innocuïtat del producte, és a dir, que aquesta aigua té garantia sanitària.

 

Funcionament de la planta

Les ampolles d’aigua d’aquesta planta embotelladora contindran aigua de l’aixeta que ha passat per un filtre que n'elimina els microorganismes, en conserva els minerals i en manté la innocuïtat.

 

 

Segells de reconeixement d’administració oberta