Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2019 Ematsa treballa per restablir al 100% el tractament de depuració de les aigües residuals de la depuradora de Tarragona Sud

Ematsa treballa per restablir al 100% el tractament de depuració de les aigües residuals de la depuradora de Tarragona Sud

Ematsa treballa per restablir al 100% el tractament de depuració de les aigües residuals de la depuradora de Tarragona Sud

Arran d’un incident la matinada de diumenge
10/07/2019

Diumenge a la matinada es va produir un incident a la depuradora d’aigües residuals de Tarragona Sud que va afectar el reactor biològic. Els tècnics d’Ematsa van detectar la presència d’escuma en una de les basses que intervenen en el procés de depuració de les aigües residuals urbanes, cosa que va afectar els microorganismes depuradors del reactor biològic.

El conseller i president d’Ematsa, Jordi Fortuny, ha manifestat que «s’estan investigant les causes de l’aparició d’aquesta escuma. Sembla apuntar que l’incident està relacionat amb l’incendi que es va produir al polígon la matinada de diumenge».

Aquest dimarts, des d’Ematsa es va incorporar nova biomassa al reactor biològic, un seguit de fangs nous procedents de la depuradora Nord que han facilitat la recuperació progressiva dels microorganismes necessaris per a la correcta depuració final de les aigües urbanes.

La depuradora funciona en tres fases: pretractament de les aigües i filtratge, procés de decantació i per últim el reactor biològic. Les dues primeres fases han seguit funcionant correctament. «Les contínues anàlisis que s'estan fent no mostren indicadors tòxics a la sortida de la depuradora al mar», ha explicat el president d’Ematsa.

«S’espera recuperar la normalitat de l'última fase al reactor biològic al llarg d’aquesta setmana i restablir al 100% el tractament de depuració de les aigües residuals».

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües ha estat en contacte en tot moment amb l’Agència Catalana d’Aigua (ACA), i també se n’ha informat l’Autoritat Portuària de Tarragona.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona ha comunicat aquest incident als portaveus dels grups municipals en la reunió de la Junta de Portaveus celebrada aquest matí. Hi han participat el president d’Ematsa, Jordi Fortuny, acompanyat del gerent, Dani Milan, que han explicat els fets.

Segells de reconeixement d’administració oberta