Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2021 Nova campanya informativa per a la millora de la recollida selectiva als mercats de la ciutat

Nova campanya informativa per a la millora de la recollida selectiva als mercats de la ciutat

Nova campanya informativa per a la millora de la recollida selectiva als mercats de la ciutat

Els bons resultats aconseguits, per exemple, a Bonavista, animen a estendre el model a la resta d'espais
Nova campanya informativa per a la millora de la recollida selectiva als mercats de la ciutat Foto: Manel R. Granell.
08/11/2021

L'Ajuntament de Tarragona vol continuar amb la implantació de la recollida selectiva a tots els mercadets municipals de la ciutat, com ja va fer al Mercat de Bonavista l’estiu del 2020 i aquest any al de plaça del Fòrum i dels Carros, així com al Mercat Central. Es per això que ha reprès la campanya informativa a la resta de mercadets de la ciutat: plaça Corsini, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, Torreforta i la Móra. La implantació del nou model de recollida de residus serà el proper dimarts 16 de novembre. 

Per dur-ho a terme, es compta amb un equip d’educadors ambientals que visitarà a tots els paradistes amb la finalitat de traslladar tota la informació. La campanya consta de tres fases: la primera és informativa i s’allargarà fins aquest dissabte 13 de novembre. Amb l’ajut d’un fullet, s’explica als paradistes el nou model de recollida, es recorda quins residus corresponent a cada fracció i s’entreguen rotllos de bosses de colors. La segona és la implantació del nou model de recollida i la tercera correspondrà a fer-ne un seguiment. Durant aquestes dues fases els educadors seguiran realitzant visites amb l’objectiu de resoldre dubtes, assessorar als paradistes i controlar el correcte funcionament del nou model de recollida. 

El passat 4 de novembre es van iniciar les vistes a plaça Corsini i ja s’han visitat els paradistes dels mercadets de Sant Pere i Sant Pau i Torreforta. Aquesta setmana es visitaran la resta de mercadets i es reforçarà el missatge als mercadets de plaça del Fòrum i plaça dels Carros. 

El nou model de recollida de residus serà pràcticament el mateix en tots els mercadets per tal de facilitar la gestió als paradistes. Es muntaran punts de recollida de residus dins el mateix espai del mercadet. Cada tipologia de residus estarà identificada amb carpes o tanques per lliurar les caixes de cartró i papers, caixes de plàstics i envasos i per les caixes de fusta. Les restes orgàniques s’hauran de lliurà a granel dins de contenidors d’ús exclusiu per a paradistes. 

Un dels motius per implantar aquest nou sistema a tota la ciutat, és l’exemple dels bons resultats del mercat de Bonavista:  

  • L’any 2019, quan encara no es realitzava la recollida selectiva al mercat, es van recollir 263.120 quilos de brossa, que corresponen a 21.927 quilos cada mes. Aquests  van ser gestionats com a fracció resta, per tant no es van valoritzar.
  • Des de la implantació de la recollida selectiva, cada mes es recullen aproximadament de mitjana 17.557 quilos, que es gestionen selectivament:  
    • 10.997 quilos de matèria orgànica que es valoritzada en forma de compost. 
    • 1.577 quilos de fusta que es transforma en conglomerats de fusta. 
    • 3.219 quilos de cartró que reciclen per transformar-se de nou en pasta de paper. 
    • 502 quilos de caixes de plàstic i només 1.261 quilos de fracció resta.

Vegeu els fullets informatius amb els detalls de la recollida selectiva als mercadets de Corsini i Sant Pere i Sant Pau (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta