Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2022 L'Ajuntament de Tarragona aprova les normes de funcionament del Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Tarragona aprova les normes de funcionament del Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Tarragona aprova les normes de funcionament del Consell Municipal de Medi Ambient

Eva Miguel, consellera de Medi Ambient: "Donm compliment a una reclamació històrica dels grups ecologistes de la ciutat"
L'Ajuntament de Tarragona aprova les normes de funcionament del Consell Municipal de Medi Ambient Foto: Isaias Mena.
29/04/2022

El Consell Plenari de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat les normes de funcionament del Consell Municipal de Medi Ambient per 22 vots a favor i 4 abstencions. La consellera de Medi Ambient, Eva Miguel, ha destacat que “amb l’aprovació de les normes donem compliment a una reclamació històrica dels grups ecologistes de la ciutat”. I ha afegit que “el consell és un espai consultiu on seuran tots els agents implicats en la defensa del medi ambient, així com tots els actors que generen un impacte sobre el mateix. Des de Cel Net fins a l’AEQT, des de la Sínia fins als representants dels càmpings”. Miguel també ha posat de manifest que el consell “ha d’esdevenir un fòrum de referència, un espai amb vida i amb incidència sobre les polítiques municipals en matèria de medi ambient més enllà d’aquest mandat”.  

El Consell Municipal del Medi Ambient neix amb les següents funcions: formular propostes, emetre informes no vinculants, proposar la participació de persones que puguin assessorar a petició de la presidència o de la meitat de membres del consell, promoure la participació de la ciutadania i els agents implicats en campanyes i actes de sensibilització i també informar de les activitats de protecció i defensa del medi ambient. 

Les normes també regulen la formació i funcions dels òrgans del Consell com l’assemblea general, l’òrgan màxim de presa de decisions. Els vocals de l’assemblea general seran representants del consistori, d’altres administracions, les entitats naturalistes i ecologistes i també d'empreses i indústries que tinguin impacte sobre el medi ambient. També es regulen les comissions de treball, de caràcter executiu, i la presidència així com altres aspectes de funcionament del Consell.   

Segells de reconeixement d'administració oberta