Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2022 L'Ajuntament de Tarragona es reuneix amb Costes de l'Estat per valorar l'impacte del temporal a les platges

L'Ajuntament de Tarragona es reuneix amb Costes de l'Estat per valorar l'impacte del temporal a les platges

L'Ajuntament de Tarragona es reuneix amb Costes de l'Estat per valorar l'impacte del temporal a les platges

S'ha acordat impulsar un estudi de la dinàmica del litoral abans d'emprendre qualsevol acció de caire estructural
L'Ajuntament de Tarragona es reuneix amb Costes de l'Estat per valorar l'impacte del temporal a les platges Imatge d'arxiu de la platja Llarga de la ciutat. Foto: Marc Colilla.
21/04/2022

La consellera de Medi Ambient, Eva Miguel, s’ha reunit amb Antoni Espanya, el cap del Servei Provincial de Costes a Tarragona per tal d’avaluar l’impacte del darrer temporal a les platges de Tarragona. La consellera ha destacat que “aquest últim temporal s’ha patit especialment a la zona nord de la Costa Daurada, a les platges de Tarragona, Altafulla i Roda de Berà”. 

Des de Costes s’esperarà a la segona quinzena de maig per fer l’avaluació de l’estat de les platges, ja que es preveu que hi puguin haver noves afectacions i també es vol veure si es produeix una regeneració natural de les platges. Tot i això, és possible que s’actuï abans a la zona més afectada de la platja Llarga.  

La consellera Miguel ha explicat que “en cas que s'hagi d'utilitzar sorra de la platja del Vinyet, s’ha acordat amb Costes que es faci un cop hagi finalitzat el període de nidificació del corriol camanegre, per tal de preservar la posta”.  

La consellera Eva Miguel també ha explicat que “fruit del diàleg amb Costes s’ha decidit dur a terme un estudi de la dinàmica del litoral, abans d’emprendre qualsevol acció de caire estructural”. En aquest sentit, Miguel ha posat de manifest que “aquests estudis ens han de permetre conèixer el comportament del nostre litoral, i per tant, enfrontar-nos millor al futur”. 

 
Segells de reconeixement d'administració oberta