Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2022 L'Ajuntament de Tarragona portarà al plenari el modificatiu de crèdit per tirar endevant el Greenbelt'26

L'Ajuntament de Tarragona portarà al plenari el modificatiu de crèdit per tirar endevant el Greenbelt'26

L'Ajuntament de Tarragona portarà al plenari el modificatiu de crèdit per tirar endevant el Greenbelt'26

Es tracta del projecte de renaturalització de l'Anella Verda que opta als ajuts Next Generation
L'Ajuntament de Tarragona portarà al plenari el modificatiu de crèdit per tirar endevant el Greenbelt'26 Foto: Alba Rodríguez.
09/03/2022

Al Consell Plenari extraordinari de divendres es debatrà un nou modificatiu de crèdit que inclou la consignació de de 599.899,17 euros al projecte Tarragona GrenBelt’26, com a part de la despesa que haurà de ser assumida per l’Ajuntament de Tarragona en cas de ser beneficiari de l’ajut. Es tracta de l’impost sobre el valor afegit atribuïble a l’import del capítol d’inversió (21%) sobre 2.856.662,71 euros, ja que segons les bases de la convocatòria, IVA no és una despesa subvencionable i ha de ser aportada per part del beneficiari. La consellera de Medi Ambient, Eva Miguel, ha explicat que “es tracta d’un tràmit necessari per continuar optant a aquestes ajudes, que permetrien que Tarragona fes salt endavant en la renaturalització de l’entorn i la ciutat”.   

El projecte té un pressupost total de 4.256.978,28 € i inclou accions de planificació, intervencions especifiques i iniciatives de governança, participació, comunicació i seguiment. La proposta inclou iniciatives en diferents entorns com el fluvial, marítim o terrestre.    

El projecte preveu la creació del Pla de gestió de l’Anella Verda de Tarragona com  la naturalització de la llacuna del Parc de l’Anella Mediterrània, el foment de la biodiversitat al Parc de Sant Pere i Sant Pau i la restauració d’espais forestals erosionats en l’entorn del Pont del Diable. Un altre àmbit en el qual es vol intervenir de manera destacada son les platges de la ciutat, així com la desembocadura del riu Gaià, el riu Francolí i la renaturalització del tram urbà del Riu Clar. 

També inclou actuacions en diferents ecosistemes, així com la creació d’un pla de governança i participació que s’instituirà en el Consell Municipal del Medi Ambient de Tarragona. Finalment, es contempla la creació d’un pla de comunicació i sensibilitació que per una banda inclourà un programa d’educació ambiental per a escoles i famílies i, per l’altra, s’implementarà en un Pla de comunicació del projecte a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.    

Segells de reconeixement d'administració oberta