Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2022 L'Ajuntament engega una nova campanya de recollida d'arbres amb la col·laboració de Parc Central

L'Ajuntament engega una nova campanya de recollida d'arbres amb la col·laboració de Parc Central

L'Ajuntament engega una nova campanya de recollida d'arbres amb la col·laboració de Parc Central

Del 9 al 20 de gener s’habilitarà un espai al centre comercial per poder dipositar aquest ornament de Nadal
20/12/2022

Amb el nom Dona una segona vida al teu arbre l’Ajuntament de Tarragona ha engegat una nova iniciativa dins la Campanya de Nadal i des de la Conselleria de Parcs i Jardins, per tal de fer una crida a tothom a portar el seu arbre de Nadal a un únic punt de recollida que estarà instal·lat al Parc Central

Per aquest motiu i en col·laboració amb el centre comercial, del 9 al 20 de gener a l’aparcament ubicat al terrat i en horari d’obertura del parc (9 a 21 h), s’instal·larà un espai per a deixar-hi els arbres. Així mateix, Parc Central ja s’ha compromès a entregar-hi una trentena d’exemplars, en aquest acord de conscienciació ambiental entre ambdues organitzacions, per tal de reaprofitar i donar una segona vida als arbres de Nadal, passat festes.  

Un cop finalitzat el període festiu, la Conselleria de Parcs i Jardins revisarà els arbres i els cuidarà al seu viver municipal amb l’objectiu de reaprofitar-los i plantar aquells que reuneixin les condicions fisiològiques per adaptar-se al clima. Alhora, l’Ajuntament es compromet a obtenir compost d’aquells arbres que no aconsegueixin habituar-se al medi. Aquest compost es destinarà per al manteniment dels parcs i jardins municipals. 

El gerent de Parc Central, Francisco Lambea, sosté que “des de Parc Central s’ha apostat per aquesta iniciativa per tal de reforçar les actuacions sostenibles i garantir que tots els arbres tinguin una segona vida. Per això, enguany s’ha optat per arbres naturals amb arrels i amb una ornamentació lliure de plàstics perquè puguin conservar-se i desenvolupar-se el més favorablement possible” i afegeix que “el centre comercial treballa per integrar els criteris de sostenibilitat en tots els àmbits que són del seu abast atès que el compromís és màxim”. 

Per la seva banda la consellera de Parcs i Jardins, Elvira Vidal, ha apuntat que amb aquesta important iniciativa “es vetlla per garantir la salut dels arbres i la sostenibilitat amb les condicions més adequades”. Així mateix Vidal, ha volgut fer una crida a tothom qui vulgui participar “a fer un petit gest per al retorn mediambiental que suposa tenir un arbre a les nostres cases durant aquests dies” i ha agraït molt especialment la bona predisposició i col·laboració amb Parc Central.  

Segells de reconeixement d'administració oberta