Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2022 Primer pas per obrir un nou espai verd a la ciutat al passeig de Sant Antoni

Primer pas per obrir un nou espai verd a la ciutat al passeig de Sant Antoni

Primer pas per obrir un nou espai verd a la ciutat al passeig de Sant Antoni

La Comissió de Patrimoni de la Generalitat ha aprovat el projecte de rehabilitació del baluard de Sant Climent
Primer pas per obrir un nou espai verd a la ciutat al passeig de Sant Antoni Foto: Marc Colilla.
23/11/2022

La Comissió de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest dimecres el projecte de rehabilitació del baluard de Sant Climent, ubicat a l’antic solar de l’Hostal del Sol, al passeig de Sant Antoni; projecte que ha presentat l’Ajuntament de Tarragona amb voluntat d’arranjar aquest monument i la zona on està ubicat.  

La consellera de Parcs i Jardins, Elvira Vidal, s’ha mostrat molt satisfeta davant la notícia, ja que “aquest es el primer pas per tirar endavant el projecte d’enjardinament previst per aquest indret”. Des de Parcs i Jardins, amb el treball transversal de la Conselleria de Patrimoni, s’ha fet una tasca molt acurada “per guanyar aquest espai a la ciutat i convertir-lo en un mirador excepcional”. El projecte s’entén com una continuïtat des del parc de la Diputació, passant pel passeig, amb les pèrgoles i finalitzant aquí.  

El baluard de Sant Climent és un monument declarat Bé Cultural d’Interés Nacional (BCIN) i es va construir durant el segle XVII per tal de reforçar les muralles romanes i medievals de Tarragona. Després de la Guerra del Francès, el baluard va quedar inservible; però forma part del conjunt d’altres fortins de la ciutat, símbol d’un moment de setge en la història de la ciutat de Tarragona.  

Segells de reconeixement d'administració oberta