Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2022 S'inicien les obres del Parc Street Parkour al bosc de Mas Rosselló

S'inicien les obres del Parc Street Parkour al bosc de Mas Rosselló

S'inicien les obres del Parc Street Parkour al bosc de Mas Rosselló

És un dels 18 projectes guanyadors dels pressupostos participatius corresponents a 2021
01/12/2022

L’Ajuntament de Tarragona comença aquest dijous els treballs de dignificació del bosc de Mas Rosselló. Es tracta de la renovació d’una zona concreta d’aquest bosc, fins ara molt degradada i sense cap ús definit i que, a partir d’un dels projecte guanyador dels Pressupostos Participatius 2021, ara comença les obres per transformar-se en un espai destinat a la pràctica del parkour. 

Tal com ha explicat la consellera de Districtes de l’Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, “es tracta d’una zona arbrada i amb vistes al mar, ubicada en un lloc cèntric de la ciutat, que mereix ser dignificada i aprofitada per la ciutadania”. Varas també ha manifestat que “l’esport del parkour no tenia fins ara cap instal·lació a la ciutat i amb aquesta continuem amb l’aposta d’indrets per a la pràctica esportiva a l’aire lliure a prop de la platja”.  

La pràctica del parkour 

El parkour és una disciplina no competitiva que té com a objectiu la perfecció i la continuïtat del moviment en l'entorn natural, com és el bosc de Mas Rosselló. El parkour aspira a un moviment perfecte, eficient, ràpid i sobretot segur, conegut en la pràctica com a flow. La pràctica d'aquesta disciplina millora no només les aptituds físiques sinó també l'aptitud mental de l'usuari. Ens ensenya a apreciar la salut, respectar el medi i superar la por. Es tracta d'un esport jove i lliberal que es pot practicar en qualsevol moment i qualsevol lloc.  

En el cas del bosc de Mas Rosselló, comencen els treballs d’instal·lació d’un sistema variable d'obstacles, barres horitzontals i parets, amb les quals és possible construir un camp de jocs/entrenament complet. Totes les alçades i distàncies dels elements han estat contrastades amb les necessitats tant d'usuaris novells com usuaris experimentats, permetent així en un sol espai incloure activitats de tots els nivells de dificultat. 

La configuració dels elements respon a la voluntat de generar el major nombre d'activitats a la vegada, oferint múltiples vies de moviment en totes direccions. Això permet als usuaris moure’s fent ús de tota l'àrea i promoure la creativitat de moviment deixant en mans de l'usuari generar els seus propis recorreguts.  

El disseny de l'àrea proporciona llibertat total a l'usuari per fer el seu propi recorregut, promovent així la creativitat de moviment i el repte personal. Les distàncies entre els elements han estat considerades per tal de ser una instal·lació apte tant per principiants com per a usuaris experimentats. 

Els materials emprats simulen fidelment l'entorn urbà, proporcionant així els obstacles d'un entorn realista. El parc inclou elements de paret i tubs que es poden combinar; elements formats per estructura portant d'acer i revestiments de panells de formigó.  

Prèviament a la instal·lació dels elements, s’estan duent a terme treballs previs de senyalització de la zona d'actuació delimitant el perímetre d'actuació i de replanteig dels elements. 

La duració estimada de les obres és de dues setmanes. Els treballs han estat adjudicats a l’empresa Microarquitectura, S.L. per un import de 35.695,26 euros.  

Segells de reconeixement d'administració oberta