Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2022 Tarragona es converteix en l'epicentre de les Viles Florides el divendres 7 d'octubre

Tarragona es converteix en l'epicentre de les Viles Florides el divendres 7 d'octubre

Tarragona es converteix en l'epicentre de les Viles Florides el divendres 7 d'octubre

La ciutat acull l'acte anual de lliurament de les Flors d'Honor, que aplegarà més de 300 persones
30/09/2022

Tarragona es convertirà la setmana vinent en l’epicentre de les Viles Florides, el moviment que impulsa la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que vetlla per la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través de l’enjardinament i la millora dels espais públics verds. L’Ajuntament i el Patronat Municipal de Turisme han estat treballant intensament els darrers mesos per dur a terme l’acte de lliurament de les Flors d’Honor que cada any es fa en un municipi diferent.   

Més de 320 persones, entre alcaldes i tècnics de cadascun dels ajuntaments, professionals del sector i institucions, es donaran cita el divendres 7 d’octubre al parc de l’Amfiteatre per acollir l’acte. En aquest, s'entregarà la Flor d’Honor segons el criteri d’un jurat especialitzat i es valoren aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic; la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants; la diversitat floral; la funcionalitat dels espais verds; l’estat de manteniment i la selecció d’espècies o el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues, la gestió de residus o la qualitat de mobiliari urbà. 

Les Flors d'Honor 2022 estaran presidides per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà; l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; la consellera de Parcs i Jardins, Elvira Vidal, i la presidenta de la CHOC, Mercè Martínez. Durant l'acte s'entregaran els reconeixements als 160 municipis que han participat en aquesta onzena edició de Viles Florides. A més, també s’entregarà la Flor d'Or Pere Cabot, que vol distingir aquell municipi que millor hagi treballat el verd urbà durant els darrers dotze mesos i el premi a la Millor Rotonda Florida de Catalunya

A banda de la participació municipal, el moviment que impulsa la CHOC, la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya, pretén la participació i la implicació ciutadana fomentant la participació de tot aquell particular, empresa o institució que promoguin la sensibilitat ambiental i paisatgística i que treballin per a la conservació i difusió del patrimoni vegetal des del seu àmbit. 

El rànquing de les Viles Florides 

L’edició 2021 es va tancar amb 154 municipis premiats pel seu treball de transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Encapçalen el rànquing de puntuacions, amb quatre Flors d’Honor, Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Encamp (Andorra) Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Hilari Sacalm (Selva), Vila-seca (Tarragonès) i Roses (Alt Empordà). 

Segells de reconeixement d'administració oberta