Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2023 Aprovada per unanimitat l'ampliació del servei de socorrisme fins a les 20 h a les platges de Tarragona

Aprovada per unanimitat l'ampliació del servei de socorrisme fins a les 20 h a les platges de Tarragona

Aprovada per unanimitat l'ampliació del servei de socorrisme fins a les 20 h a les platges de Tarragona

L'ampliació d’aquesta a les platges tarragonines té un cost de 35.800 euros fins al final de la temporada actual
03/08/2023

El Consell Plenari de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest matí per unanimitat modificar el contracte del servei de prevenció d’accidents, vigilància, salvament i socorrisme de les platges de Tarragona. Aquesta modificació dona llum verda a l’ampliació del servei de socorrisme de les 19 a 20 h a totes les platges. Es tracta de la principal mesura de prevenció que ahir l’equip de Govern va proposar en Junta de Portaveus davant dels ofegaments ocorreguts a la platja del Miracle aquest estiu. 

L'ampliació d’aquesta hora del servei de socorrisme a les platges tarragonines té un cost de 35.800 euros fins al final de la temporada actual. 

El plenari d’avui s’ha celebrat en sessió extraordinària d’urgència després que aquest dimecres l'alcaldessa accidental, Montse Adan, i el conseller de Medi Ambient, Guillermo García, es reunissin amb Creu Roja, Protecció Civil i Guàrdia Urbana per tal de plantejar aquesta i altres mesures davant una nova mort d'un banyista aquest dimarts a la platja del Miracle.   

Una altra d’aquestes mesures ha estat la instal·lació en els pròxims dies de noves cartelleries informatives a totes les platges de la ciutat sobre el significat i els perills que suposen els diferents colors de bandera, així com la intensificació de la informació a través de nous missatges de veu informant del perill per mala mar tant en català i castellà com en anglès.  

Finalment, l’Ajuntament estudia també l’abalisament d’algunes parts de la platja del Miracle a partir de boies per tal de prohibir el bany en cas de corrents i mala mar. En el cas de la zona més propera al Port Esportiu, ja s’han iniciat converses amb el Port de Tarragona, qui s’ha mostrat predisposat a col·laborar i dur a terme l’actuació.  

Segells de reconeixement d'administració oberta