Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2023 Aquest dijous entra en funcionament l'ampliació horària del servei de socorrisme a les platges de Tarragona

Aquest dijous entra en funcionament l'ampliació horària del servei de socorrisme a les platges de Tarragona

Aquest dijous entra en funcionament l'ampliació horària del servei de socorrisme a les platges de Tarragona

El nou horari s'allarga una hora més i, fins al 14 de setembre, serà de 10 a 20 h a totes les platges
10/08/2023

A partir d'aquest dijous, 10 d'agost, s'amplia l'horari del servei de socorrisme a les platges de la ciutat. El nou horari s'allarga una hora més, finalitzant a les 20 h en comptes de les 19 h.

Es tracta de la principal mesura aprovada la setmana passada pel Ple Municipal davant dels ofegaments ocorreguts a la platja del Miracle aquest estiu.

Segons ha expressat l'alcaldessa accidental de l'Ajuntament, Montse Adan, "confiem que aquesta serà una mesura molt efectiva per evitar desgràcies com aquestes que malauradament estan passant arreu de la costa". Adan ha agraït "la feina de tots els efectius per a poder aplicar aquesta mesura amb caràcter d'urgència així com pel treball ingent que realitzen cada dia per reforçar la seguretat a les nostres platges".

Per poder dur a terme l'ampliació horària, Creu Roja ha ampliat la plantilla de socorristes amb nous professionals, passant de 30 a 34 socorristes diaris.

El nou horari dels socorristes de Creu Roja, de 10 a 20 h s'allargarà fins al 14 de setembre a totes les platges i després es mantindrà, fins al 30 de setembre, durant els caps de setmana i festius a la platja de l'Arrabassada.

Pel que fa a la resta de mesures acordades pel govern municipal, des de la setmana passada l'espigó de la platja del Miracle ja està abalisat amb boies gràcies a la col·laboració amb el Port de Tarragona i també s'han intensificat ja els missatges de veu a través de megafonia a totes les platges informant del perill per mala mar tant en català i castellà com en anglès així com s'ha incorporat un nou missatge d'avís per bandera groga per alertar els banyistes dels perills que aquesta suposa com ara corrents marins i altres situacions que suposen un risc moderat per als usuaris.

La darrera mesura preventiva instaurada per l'Ajuntament de Tarragona, la instal·lació de cartelleria informativa a la platja del Miracle sobre el significat i els perills que suposen els diferents colors de bandera, estarà col·locada en els pròxims dies.

Segells de reconeixement d'administració oberta