Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2023 Inici dels treballs forestals de neteja de franges contra els incendis

Inici dels treballs forestals de neteja de franges contra els incendis

Inici dels treballs forestals de neteja de franges contra els incendis

Aquesta setmana el Departament de Protecció Civil de l'Ajuntament ha reprès els treballs de caràcter anual en urbanitzacions i espais susceptibles de la ciutat
16/03/2023

Amb motiu del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals del Departament de Protecció Civil de l'Ajuntament, s'han reprès els treballs de crecació i manteniment de franges forestals del municipi, a diferents punts de la ciutat que ho requereixin, com són les zones properes a massa forestal que formen part de les franges perimetrals d’urbanitzacions, nuclis de població propers a aquestes zones, entre d'altres. 

Les actuacions bàsicament consisteixen en la reducció de la densitat d’arbrat, com el pi blanc; arranjament de la distància entre capçades; desbrossada d’elements i posterior retirada de troncs i trituració de restes de poda i estassada.  Enguany es faran a l’Oliva, Sant Pere i Sant Pau, Mas Bonet, les instal·lacions d’aigua EMATSA, la Universitat Rovira i Virgili, Creu Roja i algunes cases aïllades. L’actuació forestal planificada per aquest any té un abast de 153.400 m².

La consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Cristina Guzmán, apunta la gran feina que s’està duent en el sentit del condicionament forestal de les zones planificades. Així mateix demana la conscienciació i col·laboració ciutadana tant pel que fa a propietaris de terrenys, com de la població en general i apunta que “estem tenint unes condicions climàtiques molt dures, sense pluja i cada vegada amb més risc d’incendis i, per tant, recordem a tota la població que cal ser molt curosos amb l’entorn, la vegetació i l’ús que se’n fa”. 

Neteja de solars privats  

Les condicions climàtiques afavoreixen el risc d’incendi forestal, per la qual cosa cal recordar l’obligació dels propietaris de mantenir el terreny de totes les parcel·les en bon estat de neteja i adequació de les condicions del conservació, lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida i evitar la continuïtat horitzontal entre les copes de l’arbrat per evitar facilitar la propagació dels incendis, cap a l’interior de la urbanització o cap a la vegetació de l’entorn.   

Crida a la col·laboració ciutadana  

Així mateix es demana la col.laboració de la població per tal que no realitzi actuacions negligents que puguin ser origen d’aquest tipus d’incendis, d’acord amb aquest consells d’autoprotecció; com el llençament de burilles enceses ni llumins, així com elements de foc d’artifici; sobretot en zones envoltades d’arbrat o vegetació. No es poden fer barbacoes en terrenys no autoritzats; tampoc dur a terme cremes de residus al jardí o fer ús d’abocaments incontrolats. En cas de visualització d’una columna de fum o incendi cal trucar al 112.  

Consulteu els consells d’autoprotecció de protecció civil per a la població. 

Segells de reconeixement d'administració oberta