Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2023 La Comissió tècnica Next Generation del Consell Municipal de Medi Ambient celebra la seva primera sessió

La Comissió tècnica Next Generation del Consell Municipal de Medi Ambient celebra la seva primera sessió

La Comissió tècnica Next Generation del Consell Municipal de Medi Ambient celebra la seva primera sessió

Aquest grup treballa específicament en el projecte Tarragona-Greenbelt’26
04/05/2023

La Comissió Next Generation del Consell Municipal de Medi Ambient ha celebrat aquest dimecres a la tarda la seva primera sessió de treball. Es tracta d’una de les cinc comissions temàtiques de treball que conformen el Consell Municipal de Medi Ambient i s’encarrega de fer un seguiment i fiscalitzar el projecte Tarragona-Greenbelt’26 de renaturalització d’espais urbans i periurbans de l’Anella Verda finançat pel fons Next Generation. 

En aquesta primera reunió es va exposar el projecte Tarragona-GreenBelt’26, es van repassar les previsions i modificacions així com es van donar comptes de l’estat de les actuacions. Els punts principals tractats a la sessió d’ahir van ser els grans projectes del Tarragona-GreenBelt’26 com ara la demolició de la plataforma del Miracle i la posterior restauració de l’espai, així com la renaturalització del riu Francolí fins la mateixa desembocadura d’aquest. 

La Comissió Tècnica assessora del projecte Next Generation està formada per les diferents entitats que formen el Consell Municipal de Medi Ambient, per altres administracions públiques, i pels diferents grups municipals amb representació a l’Ajuntament i es preveu la incorporació de persones expertes en diferents matèries que afectin al projecte. 

Tot i que inicialment s’havia previst que l’òrgan celebraria dues trobades anuals, els seus membres van decidir durant la sessió d’ahir que es reuniria més cops per tal de socialitzar cadascuna de les accions dutes a terme i esdevenir un espai més dinàmic i participatiu. 

Tarragona GreenBelt’26 compta amb el recolzament de la “Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO)” en el marc del “Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR)”, finançat per la Unió Europea - NextGenerationEU. 

Segells de reconeixement d'administració oberta