Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2023 L'Ajuntament de Tarragona licita l’estudi de la qualitat de l’aire

L'Ajuntament de Tarragona licita l’estudi de la qualitat de l’aire

L'Ajuntament de Tarragona licita l’estudi de la qualitat de l’aire

La consellera Eva Miguel: "La ciutadania no pot continuar tenint el dubte de què respira i com afecta a la seva salut"
23/03/2023

L’Ajuntament de Tarragona ha tret a licitació el servei d’estudi de la qualitat de l’aire per tal de determinar la contaminació atmosfèrica per compostos orgànics volàtils (COV) al municipi de Tarragona. 

El consistori va adjudicar al juny de 2021 a l’empresa MS Consultors la redacció dels plecs que havien de regir la contractació de l’estudi que avui surt a licitació. 

La consellera de Medi Ambient, Eva Miguel, ha celebrat aquesta nova passa endavant en l’estudi i ha manifestat que “la ciutadania no pot continuar tenint el dubte de què respira i com afecta a la seva salut. És evident que l’Ajuntament fa una aposta valenta per tirar endavant aquest estudi independent de la qualitat de l’aire, que marcarà un abans i un després en benefici de totes les treballadores, veïnes i del medi ambient”.  

Els treballs objecte de la nova licitació hauran d’incloure un estudi preliminar de contaminants, modelització matemàtica per a determinar la millor ubicació de les cabines i disseny i programació dels equips de presa de mostres, la instal·lació dels equips de mostreig d’episodis i de presa de mostres d’episodis, recollida de mostres i analítica dels mostrejos d’episodis, i conclusions i resultats. 

El termini d’execució dels treballs serà de 43 mesos i el preu de licitació s’ha pressupostat en 459.940,00 € i 96.587,40 € en concepte del 21 % d’IVA, que suposa un import total de 556.527,40 € pels 43 mesos de durada del contracte. 

El termini de presentació d’ofertes comença aquest dijous 23 de març i finalitzarà el pròxim 28 d’abril.   

Consulteu els detalls de la licitació al Perfil de Contractant de l'Ajuntament de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta