Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2023 L'Ajuntament realitza treballs de neteja i condicionament a la riera de Riu Clar

L'Ajuntament realitza treballs de neteja i condicionament a la riera de Riu Clar

L'Ajuntament realitza treballs de neteja i condicionament a la riera de Riu Clar

Es controlaran els canyars de les ribes, es retiraran sediments i es potenciarà la vegetació autòctona
L'Ajuntament realitza treballs de neteja i condicionament a la riera de Riu Clar Imatges de l'estat actual dels treballs (amb les obres encara no finalitzades).
23/11/2023

La Conselleria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona executa durant aquest mes de novembre treballs de neteja i condicionament de lleres públiques en el tram baix de la riera de Riu Clar

En concret s’estan duent a terme tasques d’eliminació i control d’espècies exòtiques (canyars) en les ribes de la riera. D’altra banda, i a fi de millorar la capacitat de desguàs i circulació de l’aigua, també es retiraran sediments i residus sòlids de la llera del riu, entre el poliesportiu Riu Clar i la N-340. Finalment, també es realitzaran plantacions per potenciar la vegetació autòctona de ribera i afavorir la biodiversitat de l’entorn.   

Tal com ha assenyalat el conseller de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, Guillermo García, “treballs com aquests de neteja ens permeten adequar l’espai de ribera, facilitar i garantir el pas de l’aigua i evitar la proliferació d’altres espècies exòtiques amb efectes tan perjudicials sobre l’espai”. El conseller de Medi Ambient ha detallat que “es tracta de tasques que ja eren habituals a la zona, a les quals hem afegit maquinària que ens permet aprofundir i millorar els resultats”. 

La intervenció té un cost total de 31.677,80 euros (IVA inclòs) i és finançada per l’Agència Catalana de l’Aigua a càrrec de les subvencions pel manteniment i conservació de lleres públiques en trams urbans.  

Els treballs van començar la setmana passada i està previst que finalitzin la primera quinzena del pròxim mes de desembre. 

Segells de reconeixement d'administració oberta