Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies Notícies Medi Ambient Notícies 2024 Ematsa publica la Memòria de sostenibilitat de l'any 2023

Ematsa publica la Memòria de sostenibilitat de l'any 2023

Ematsa publica la Memòria de sostenibilitat de l'any 2023

L’informe està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides i el pla VIA2030
06/06/2024

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) ha publicat la desena edició de la memòria sostenibilitat que es correspon a l’activitat realitzada durant el 2023. L’informe presenta les principals accions i també les dades indicadores de la gestió feta durant l’any, per garantir un servei bàsic essencial aplicant criteris de sostenibilitat i preservació del medi ambient.

El president d’Ematsa, Rubén Viñuales explica que “un any més, Ematsa presenta l’activitat en un informe que en destaca les principals fites, un document que fa palès el compromís continu amb la sostenibilitat i la responsabilitat social del servei d’aigua de la ciutat”.

L’any passat va estar marcat per la commemoració dels 40 anys de la creació de la companyia. Per aquest motiu es van programar diverses visites obertes a la ciutadania per donar a conèixer les instal·lacions i la gestió del cicle urbà de l’aigua

Una altra de les activitats destacades ha estat la col·laboració en el projecte Pam a Pam que impulsa l’Ajuntament de Tarragona. La unitat de clavegueram s’ha integrat en aquesta brigada de dignificació de l’espai públic duent a terme la reparació, neteja i inspecció de punts de la xarxa de clavegueram. 

L’episodi de sequera ha estat un repte durant el darrer any i, per això, Ematsa s’ha integrat a la Taula Nacional de l’Aigua. Un espai de coordinació de l’Agència Catalana de l’Aigua que aplega tots els agents implicats en la gestió de l’aigua. 

L’informe està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides i el pla VIA2030, el full de ruta per als deu anys vinents de la companyia.

Segells de reconeixement d'administració oberta