Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies TGN Vila Florida El Pla d'Ocupació Municipal d'àmbit Forestal realitza tasques de prevenció d’incendis al Llorito

El Pla d'Ocupació Municipal d'àmbit Forestal realitza tasques de prevenció d’incendis al Llorito

El Pla d'Ocupació Municipal d'àmbit Forestal realitza tasques de prevenció d’incendis al Llorito

En zones d’alta freqüentació de visitants s’han creat franges de seguretat
El Pla d'Ocupació Municipal d'àmbit Forestal realitza tasques de prevenció d’incendis al Llorito Foto: Conselleria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona.
16/02/2021

El Pla d’Ocupació Municipal d’àmbit Forestal (POMF) de l’Ajuntament de Tarragona ha traslladat durant les darreres setmanes la seva activitat al Llorito, un cop finalitzades les actuacions programades al Pont del Diable. 

L’equip del POMF ha realitzat els treballs per a la prevenció d’incendis forestals a l’àrea lúdico - esportiva del Parc del Llorito, amb l’objectiu de crear franges de seguretat en zones d’alta freqüentació de visitants. 

La intervenció realitzada ha reduït la densitat d’arbrat i sotabosc en els perímetres dels equipaments de barbacoes i parc infantil, afavorint i millorant, alhora, l’aspecte general de l’entorn a l’incorporar la retirada de deixalles. 

El conseller de Territori i Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, ha destacat “el bon funcionament del Pla d’Ocupació i la seva completa integració en l’estratègia per a la prevenció d’incendis forestals que estem elaborant des del consistori” i valora molt positivament “els beneficis que ofereixen aquests tipus d’ofertes laborals, tant per als participants (ocupació i integració laboral, formació i diversificació de competències) com per als beneficiaris de les tasques, en aquest cas, els veïns i veïnes de Tarragona”. Puig ha conclòs subratllant que “la feina realitzada supera amb escreix les expectatives inicials”. 

Finalitzat el sector del Pont del Diable 

Pel que fa a les tasques realitzades per del Pla d’Ocupació Forestal al sector del Pont del Diable, l’equip ha culminat el tractament de 4,5 hectàrees de boscs, l’adequació de la zona d’aparcament i, en col·laboració amb la brigada municipal, ha contribuït en el manteniment dels emblemàtics jardins romàntics dissenyats pels germans Puig i Valls

Al llarg de tot aquest mes de febrer, la trituració dels residus vegetals generats en aquesta localització finalitzarà el conjunt d’actuacions previstes en el parc ecohistòric. 

Segells de reconeixement d'administració oberta