Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Notícies TGN Vila Florida Parcs i Jardins enceta un projecte de naturalització de les rotondes

Parcs i Jardins enceta un projecte de naturalització de les rotondes

Parcs i Jardins enceta un projecte de naturalització de les rotondes

Continuen les plantades col·laboratives a diversos barris de la ciutat
Parcs i Jardins enceta un projecte de naturalització de les rotondes Foto: Manel R. Granell.
16/11/2021

Des de la Conselleria de Parcs i Jardins, que gestiona la Brigada Municipal, s’enceta un nou projecte de naturalització de les rotondes de la ciutat, amb l’objectiu de dignificar aquests espais, ja siguin d’accés a la ciutat com de punts cèntrics i estratègics de la via urbana. El primer que es durà a terme serà el projecte de la rotonda del Cementiri, que iniciarà en breu i seguidament també s’arranjaran les rotondes del dipòsit municipal, de la Diputació, un tram de la mitjana de l’avinguda Catalunya –entre la rotonda de 4 Garrofers i l’Avinguda Andorra– i la mitjana d’accés a l’A-7 des de l’avinguda Catalunya.  

Segons la Consellera, Elvira Vidal, “es tracta de renaturalitzar els espais petits de la ciutat, que han de servir per fer més amable l'espai públic”. Ara es treballa amb les rotondes, però la voluntat també és millorar les places, mitgeres, jardineres, entrades als centres educatius, solars municipals, entre d’altres. Vidal recorda que a banda de les naturalitzacions a les rotondes, també s’estan duent a terme cada cap de setmana plantades col·laboratives “per tal d’empoderar-nos i fer-nos cuidadors del nostre propi entorn, per fer-nos, entre tots, partícips d’una ciutat més verda”.

Les properes plantades seran al Parc de la Ciutat i a la zona centre, el mes de desembre i de cara al llarg de l’any vinent, tot i que ja s’aniran concretant, es preveuen plantades a Bonavista, Sant Salvador, Part Alta, el Pilar, Sant Pere i Sant Pau i als voltants del Parc Francolí.  

Els treballs d’arranjament de les rotondes es basen en una recuperació de l’estructura i matèria de l’espai; en alguns dels espais s’instal·larà una petita construcció de pedra seca, com element patrimonial així com sistemes de reg, entre d'altres. A banda d’això es durà a terme un projecte d’enjardinament i replantat amb plantes que tingui flor, adequat en cada espai. El cost dels treballs per a cadascuna oscil·la entre els 15.000 i els 30.000 € i properament sortiran a licitació. 

Transplantament al PP10 

D’altra banda, aquest dimecres, 17 de novembre, amb motiu de les actuacions urbanístiques del PP10, es procedirà als treballs de transplantament de sis exemplars de plataners i de tres magnòlies al carrer Riu Segre. Els arbres es plantaran dins l’àmbit de la mateixa obra i propers a la zona on eren originàriament.  

Aquestes iniciatives, junt amb d’altres projectes que des de l’Ajuntament i la conselleria de Parcs i Jardins s’estan duent a terme, son en definitiva “projectes de cohesió dels barris i d’autoestima a la ciutat”, segons apunta Vidal “que no només embelleixen la ciutat, sinó que ajuden a millorar el nivell de qualitat de l’aire, la biodiversitat i el coneixement i l’amor per la natura”. En resum, “se sumen a la línia estratègica de Ciutat 30 i de reducció d'emissions de CO2, que en el cas de la renaturalització, suposa incrementar l'O2”. 

Segells de reconeixement d'administració oberta