Esteu aquí: Inici Neteja i medi ambient Platges de Tarragona Platges 2021 Preguntes i respostes

Preguntes i respostes

Hi ha normes d’ús especials per a les platges?

Es manté la necessitat d’aplicar mesures de protecció contra la COVID-19 per garantir la seguretat sanitària de les persones usuàries.

Això comporta la necessitat d’aplicar unes normes d’ús de les platges que caldrà respectar, i centrar la gestió del litoral en el compliment de les mesures de seguretat. Recorda:

 • No accedeixis a les platges si la seva ocupació és elevada i no permet mantenir la distància de seguretat d’1,5 m.
 • Quan ubiquis els objectes personals (tovalloles, gandules...), cal respectar un perímetre de seguretat de 2 m respecte a altres persones usuàries. Es demana a la ciutadania que en les trobades no se superi el màxim de 10 persones de diferent bombolla de convivència.
 • Sempre que no portis la mascareta, es recomana que mantinguis la distància de seguretat interpersonal de 1,5 m.
 • Evita compartir menjar i estris de bany. En cas que sigui necessari, desinfecta’ls.

Puc banyar-me a la platja?

Sí, pots banyar-t’hi, prendre el sol i fer esport.

L’ús de la mascareta hi és obligatori?

Actualment NO és obligatori l'ús de la mascareta a l'exterior, sempre que puguis mantenir la distància de seguretat respecte dels altres usuaris. Tampoc és obligat durant el bany.

Quina informació de les platges puc tenir abans d’anar-hi?

Abans d’anar-hi, pots consultar el visor de platges a Banderes i estat de les platges, que t’informarà sobre:

 • L’estat de la bandera
 • Equipaments
 • Ubicació

Què signifiquen les banderes que hi ha a la platja?

Abans de banyar-te has de mirar el color de la bandera que oneja a la platja. Les banderes mostren la seguretat del bany, segons determina el personal de seguretat.

 • Bandera verda: L’aigua està calmada. Bany permès.
 • Bandera groga: L’aigua té onatge. Bany amb precaució.
 • Bandera vermella: L’aigua té molts corrents i està molt agitada. Bany prohibit.

Per a més detalls pots consultar el web Banderes i estat de les platges.

Puc fumar a la platja?

Sí, sempre que mantinguis la distància mínima de 2 m respecte d’altres persones usuàries.

Puc fer esport a la platja?

Com a espai a l’aire lliure, pots fer-hi esport, sense contacte físic, sempre mantenint la distància de seguretat i evitant les concentracions de persones que superin el límit que en aquell moment l’autoritat sanitària determini. Per garantir l’aforament de persones a les platges, cal que respectis aquestes àrees.

Hi ha platges accessibles per a persones amb mobilitat reduïda?

Sí, la majoria de platges de Tarragona cada any habiliten passarel·les per tal que les persones amb mobilitat reduïda hi puguin accedir.

La platja de l’Arrabassada disposa d’un espai ampliat per a persones amb mobilitat reduïda consistent en:

 • Zona de descans i ombra a la platja
 • Passarel·la d’accés a la zona de descans i ombra i al lloc de socors de Creu Roja
 • Sanitari específic

Pots consultar la web Estat de les platges per a més informació.

Puc utilitzar les àrees de jocs infantils o esportives?

Les àrees de jocs infantils resten obertes i es demana la màxima col·laboració de tota la ciutadania per al seu bon funcionament i per a un ús adequat d’aquests espais.

Puc fer servir les dutxes i els rentapeus?

Sí, però és obligatori fer-ne un ús individual, excepte en el cas de les persones que necessitin acompanyant. A més, cal respectar la distància interpersonal d’1,5 m de seguretat mentre fem cua o esperem que la dutxa quedi lliure.

Puc utilitzar els lavabos públics de les platges?

Els lavabos romandran oberts, amb ocupació d’una sola persona, excepte en el cas d’acompanyants de persones que necessitin assistència.

Es poden contractar serveis com gandules, hidropedals i embarcacions d’oci?

Sí. El titular del negoci té l’obligació de netejar-los i desinfectar-los sempre que en canviï la persona usuària. En el cas dels negocis de motos aquàtiques, hidropedals i similars, és obligatori complir els mateixos requeriments que per a la resta de comerç.

Hi ha el servei de guinguetes?

Estaran obertes d’acord amb l’horari assenyalat en cada moment pel PROCICAT, actualment fins a les 01 h del dia següent. A l’interior l'aforament és del 50 %. El nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules és de 6 persones tant a l'interior com en terrasses, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència. Es restableix el consum en barra, amb una separació interpersonal d'1,5 m en qualsevol cas.

Hi ha servei de salvament i socorrisme a les platges?

Sí, el servei de salvament i socorrisme de platges de Tarragona és del 16 de juny al 14 de setembre en horari de 10 a 19 h, de dilluns a diumenge, festius inclosos, per les platges del Miracle, l’Arrabassada, la Savinosa, la platja de Capellans, la Llarga, la Móra i Tamarit.

Com es gestionarà la neteja i manteniment de la sorra de les platges?

L’Ajuntament de Tarragona té planificada la seva intervenció durant tot el període d’estiu. El servei de garbellat de la sorra es fa entre les 5 i les 10 h del matí.

Quines mesures d’autoprotecció cal seguir a les platges?

D’acord amb les diferents disposicions que van sorgint en aquesta matèria, a data d’avui, cal seguir les mesures següents:

 • No accedeixis a les platges si l’ocupació és elevada i no permet mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres.
 • Quan ubiquis els objectes personals (tovalloles, gandules i altres), cal respectar un perímetre de seguretat de 2 m respecte a altres persones usuàries. Es demana a la ciutadania que en les trobades no se superi el màxim de 10 persones de diferent bombolla de convivència.
 • Sempre que no portis la mascareta, es recomana que mantinguis la distància de seguretat interpersonal d’1,5 metres.

Qui és l’autoritat competent per proposar sancions per al incompliment de la normativa?

La responsabilitat de portar a terme les mesures de distanciament social és de la persona usuària i l’Ajuntament portarà a terme la supervisió d’aquest distanciament principalment a través del servei la Guàrdia Urbana i de personal de socorrisme. La Guàrdia Urbana podrà aplicar les sancions corresponents en cas d’incompliment.

Quin paper tens com a ciutadà o ciutadana?

La ciutadania ha de participar activament en el compliment de les normes establertes per les autoritats sanitàries per fer de les nostres platges un referent de sostenibilitat ambiental, de resiliència i de seguretat sanitària. És imprescindible la corresponsabilitat ciutadana per garantir la seguretat sanitària.

Puc pernoctar amb (auto)caravanes o acampar?

No. Està totalment prohibit pernoctar amb (auto)caravanes o acampar. Pots allotjar la teva (auto)caravana en qualsevol dels càmpings que té el municipi.

On puc estacionar el meu cotxe?

Tarragona disposa de diferents aparcaments distribuïts a prop de les diferents platges.

Segells de reconeixement d'administració oberta