Esteu aquí: Inici Salut Sanitat Sanitat animal Dia Internacional dels Drets Animals

Dia Internacional dels Drets Animals

Manifest

El 10 de desembre es commemora el Dia Internacional dels Drets Animals. Des de fa quinze anys se celebra aquesta data per visibilitzar i reflexionar com es conceben aquests éssers  vius.

L’Ajuntament de Tarragona, juntament amb les associacions i entitats que treballen tot l’any per tenir cura d’ells, volem ressaltar i volem difondre la urgència de respectar els drets bàsics dels animals que conviuen amb nosaltres.

D’ençà del 1978 existeix la Declaració Universal dels Drets dels Animals, en la qual s’estableix que “els animals, independentment de la seva espècie, han de tenir els drets fonamentals garantits”. Els catorze articles que conformen aquesta declaració universal es poden sintetitzar en 4 de bàsics: la vida; la llibertat; no ésser sotmesos a situacions que els generin dolor i, no considerar-los com una propietat.

L’espècie humana viola sistemàticament aquests drets i concep els animals com a mers recursos a la seva disposició.

Des d’aquest Ajuntament i des de la Conselleria de Benestar Animal volem capgirar els conceptes que denigren els animals. Vetllar i tenir cura dels nostres companys, que conviuen amb nosaltres, i fer-ho treballant conjuntament amb les persones, entitats i associacions que fan una tasca infinita amb ells.

Fem una crida a la reflexió sobre els drets animals. Posem fil a l’agulla per treballar perquè el proper 10 de desembre sigui una celebració.

Segells de reconeixement d'administració oberta